Закарпаття: на Іршавщині обговорюють питання децентралізації

Закарпаття: на Іршавщині обговорюють питання децентралізації

18.06.15 10:38 0 492
У середу, 17 червня, в Іршаві на базі РДА триває розширена нарада з питань стану реалізації в області положень Закону України „Про добровільне об'єднання територіальних громад”.

Участь у зібранні беруть голова ОДА, керівники обласних департаментів, представники місцевого самоврядування – депутати різних рівнів, міські і сільські голови, їхні заступники, громадськість.

Як повідомляє «Карпатському об'єктиву» прес-служба Закарпатської ОДА, спершу Василь Губаль проінформував – минулого тижня в Києві брав участь у засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента, за участі представників регіонів і вищого керівництва держави різних гілок влади.

Читайте також:

Іршавщина готується до щорічного фестивалю «Гамора-2015»

Хоча загалом ідеться про стан справ у краї, зрозуміло, що основна увага на зібранні приділена добровільному об'єднанню громад. Запрошуючи присутніх до дискусії, керівник області наголосив: “Упевнений, що все Закарпаття може згуртуватися, порадитися, і наважитися на консолідоване рішення – на користь громади нашої області. Зауважу: перспективні плани, які подали райони – це не догма, а лише напрямок руху. І хотів би щоби ми повели мову про реалії. Й у першу чергу готовий почувати вас – людей на місцях. А місцеву владу закликаю якісно і активно працювати інформаційно – люди повинні знати, про що йдеться у реформі, знати перспективи об'єднання і методику, переваги, які отримають громади”.

Після виступів представників Офісу реформ в Закарпатській області (до речі, ця структура готова надати представникам кожного громади детальні роз'яснення) спілкування триває в форматі виступів, запитань і відповідей, діалогів і обговорення в деталях – від адміністративних і до фінансових аспектів теми. Як повідомив керівник краю, подібні масштабні дискусії відбуватимуться і в інших районах.

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі Василь ...

КОМЕНТАРІ