На Хмельниччині на хімічно-небезпечному підприємстві відбулося комплексне тактичне навчання

На Хмельниччині на хімічно-небезпечному підприємстві відбулося комплексне тактичне навчання

18.06.15 10:57 0 509
16 червня на підприємстві ТОВ «Білогір’ямолокопродукт» відбулося комплексне тактичне навчання з реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру з особовим складом об’єктових аварійних формувань та оперативними службами району.

За тактичним задумом, внаслідок розгерметизації системи компресорної зі зрідженим амоніаком сталося витікання та випаровування небезпечної хімічної речовини. Утворилася хмара, яка рухається в напрямку житлового масиву. Серед працюючого персоналу є «постраждалі».

Вогнеборці 24-го державного пожежно-рятувального поста смт. Білогір'я оперативно прибули до місця виклику та провели розвідку, під час якої локалізували умовну аварію та одночасно провели пошуково-рятувальні роботи. «Постраждалих» працівників підприємства члени добровільної пожежної дружини об’єкту евакуювали та передали медикам, які надали медичну допомогу та доставили до стаціонарних лікувальних закладів. Працівники аварійних служб електромереж та газу відключили мережі, ланка поста радіаційно-хімічного спостереження об’єкту провела заміри повітря на наявність у ньому НХР. Службовці міліції організували оточення району аварії, забезпечили охорону громадського порядку та безпеку регулювання дорожнього руху.

Подібні навчання проводяться з метою вдосконалення навичок керівництва та обслуговуючого персоналу підприємства, оперативно-рятувальної служби, керівників аварійних служб району у приведенні підпорядкованих органів управління, сил та засобів в готовність до дій за призначенням щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з витоком та випаровуванням небезпечної хімічної речовини.

Білогірський районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ