Шахраям,які представились податківцями,підприємці з Рівненщини перерахували 10 тисяч гривень

Шахраям,які представились податківцями,підприємці з Рівненщини перерахували 10 тисяч гривень

18.06.15 12:19 0 507
За один день двоє підприємців із Рівненщини віддали свої гроші зловмисникам, які представилися керівниками податкової інспекції. Аби уникнути перевірок у суб'єктів господарювання, з обох чоловіків у телефонному режимі шахраї за це хотіли певні суми коштів.

До 66-річного фермера із Рівненського району по обіді 16 червня зателефонував невідомий, який представився начальником податкової інспекції. Щоб не перевіряли фінансово-господарську діяльність, шахрай запропонував компенсувати чотирма тисячами гривень, які необхідно перерахувати на банківський рахунок. Чоловік погодився на таку пропозицію і переказав кошти у найближчому відділенні банку.

За аналогічною схемою того ж дня зловмисник ошукав і 49-річного рівненського підприємця. Щоправда останній позбувся шести тисяч гривень.

А днем раніше у Рівному невідомий зателефонував до 71-річної пенсіонерки та представився слідчим. За звільнення від відповідальності її сина, який проживає за кордоном, жінка перерахувала 25 тисяч гривень. У Сарнах 85-річна пенсіонерка «врятувала» свого сина від міліції за п'ять тисяч гривень.

Загалом лише за два дні цього тижня працівники міліції зареєстрували на Рівненщині чотири факти телефонного шахрайства, а з початку року — майже 100.

За усіма фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Проводиться досудове розслідування.

Міліція вкотре наголошує громадянам бути обачними та перевіряти інформацію щодо місця знаходження їхніх рідних, не довіряти незнайомцям і у телефонному режимі не вирішувати жодних фінансових питань.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі за добу ...

КОМЕНТАРІ