Поради від ДАІ: Не варто ігнорувати правила ПДР,особливо на відпочинку (+фото)

Поради від ДАІ: Не варто ігнорувати правила ПДР,особливо на відпочинку (+фото)

18.06.15 16:27 0 687


Наразі триває сезон літніх відпусток й, відповідно, на автодорогах значно зросла концентрація транспорту. На довгоочікуваний відпочинок люди зазвичай їдуть цілими сім'ями. Аби дорога до місця відпочинку принесла тільки приємні згадки, працівники Державтоінспекції Рівненщини нагадують водіям про необхідність виконання вимог ПДР.

На жаль, правил безпеки дотримуються не всі. Намагаючись якомога швидше дістатися місця призначення, водії часто порушують швидкісний режим, правила маневрування, обгону, проводять за кермом по 10-12 годин без перерви на відпочинок, що нерідко призводить до дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками.

За статистикою перевищення безпечної швидкості руху залишається основною причиною ДТП, у яких гинуть та травмуються люди.

На сьогоднішній день перевищення швидкості або невідповідність її конкретним дорожнім умовам є однією з основних причин скоєння ДТП у всьому світі, внаслідок яких щорічно гинуть і отримують каліцтва тисячі людей. Причому, згідно зі статистикою дорожньо-транспортних пригод при збільшенні швидкості тяжкість наслідків ДТП зростає в геометричній прогресії!



Варто звернути увагу і на перевезення дітей транспортними засобами. Якщо в салоні автомобіля Ви перевозите дітей, потрібно застерегти їх, щоб виходили з автомобіля на праву сторону, коли Ви зупинилися на узбіччі, щоб уникнути їх прямого виходу на проїжджу частину дороги і не створити небезпечної ситуації. Нагадуємо, що перевозити дітей віком до 12 років на передньому сидінні автомобіля категорично заборонено. Для перевезення малих дітей потрібно придбати і облаштувати спеціальне крісло, щоб дитина почувалася комфортно і у безпеці.

Також не забувайте пристебнутися пасками безпеки. Пам'ятайте! Вони можуть врятувати Ваше життя та життя пасажира у разі виникнення непередбаченої ситуації.

Якщо Ви будете дотримуватись наших рекомендацій, Ви завжди будете у безпеці! Щасливих та безпечних Вам доріг!

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ