У Львові ДАІ закликає дорослих подбати про безпеку дітей на дорозі під час канікул

У Львові ДАІ закликає дорослих подбати про безпеку дітей на дорозі під час канікул

18.06.15 13:29 0 592
Правоохоронці закликають дорослих потурбуватися про безпеку дітей улітку та обов’язково нагадати малим школярикам «ази» дорожньої абетки!

У розпалі веселої гри дітлахи не завжди пам’ятають про правила безпеки, бувають необачними й «ловлять ґав». Така легковажність на дорозі може обернутися для малих бешкетників справжнім лихом. Тому дорослим слід застерегти діток від помилок та пояснити, як правильно поводитися на вулиці.

Розкажіть малечі, що перехожі повинні рухатися тротуарами або пішохідними доріжками. Якщо ж їх немає – тоді потрібно йти узбіччям назустріч транспорту.

Ще одне важливе правило: не можна вибігати на дорогу, у тому числі й на пішохідний перехід! Треба обов’язково зупинитися, переконатись, що немає небезпеки, і лише після цього йти далі.

За містом, де немає розмітки, переходити проїзну частину можна тільки там, де дорогу добре видно в обидва боки.

І, головне, про що потрібно пам’ятати малечі: будь-які ігри на дорозі – вкрай небезпечні, навіть у дворах, де машини заїжджають дуже рідко!

ДАІ закликає дорослих обов’язково подбати і про маленьких пасажирів. Будьте максимально обережними, коли везете в автомобілі дитину. Дотримуйтесь безпечної швидкості руху, уникайте ризикованих маневрів! Не забувайте й про те, що на передньому сидінні авто не можна перевозити дітей, зріст яких менше 145 сантиметрів або якщо вони не досягли 12-річного віку. Таких діток також заборонено перевозити на задньому сидінні мотоцикла чи мопеда.

Необхідно потурбуватися й про безпеку юних велосипедистів, адже саме вони доволі часто травмуються в ДТП. Такі пригоди стаються, як правило, через те, що малята виїжджають на дорогу, не маючи достатніх навичок керування «двохколісним».

Зверніть увагу! Відповідно до Правил дорожнього руху, виїжджати велосипедом на проїзну частину дороги дозволено з 14-ти років! Діткам молодшого віку можна кататися на «двоколісному» лише там, куди не заїжджають машини. Для таких веломандрівок найкраще обрати парк, сквер або ж стадіон. Аби малята не поранились, слід одягати додаткові заходи безпеки - наколінники та захисний шолом.

Правоохоронці підкреслюють: дуже важливо змалку навчити дитину правильно орієнтуватися у дорожній ситуації та дбати про власну безпеку. Для цього батькам потрібно показувати малечі тільки хороший приклад й наголошувати на важливості дотримання Правил дорожнього руху.

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ