У Вінницькій області проведено навчальний семінар-тренінг: «Організація та проведення корекційних програм з особами,які вчиняють насильство в сім’ї» (+фото)

У Вінницькій області проведено навчальний семінар-тренінг: «Організація та проведення корекційних програм з особами,які вчиняють насильство в сім’ї» (+фото)

19.06.15 08:07 0 605
Управлінням у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Прогресивні жінки» 15-16 червня 2015 року було проведено навчальний семінар-тренінг для фахівців, які впроваджуватимуть корекційні програми з особами, які вчинили насильство в сім'ї.

У заході взяли участь представники районів та міст обласного значення з числа працівників центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та практичних психологів.

На семінарі-тренінгу зазначалося те, що світовою громадськістю насильство визнано однією з найбільш розповсюджених у світі форм порушення прав людини. Поширення проявів насильства в сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині та спричиняють сімейне неблагополуччя, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Крім того, діти, які виростають у сім'ях, де чиниться насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у своє власне життя. Саме тому корекція агресивної поведінки осіб, формування нових соціально прийнятних норм та цінностей, ненасильницької поведінки та гуманістичних цінностей є важливим і вкрай необхідним.

Під час семінару-тренінгу учасники ознайомились із концептуальними засадами впровадження Комплексної Програми корекційної роботи з чоловіками, які вчиняють насильство або належать до групи ризику щодо його вчинення; набули умінь та навичок щодо проведення індивідуальної та групової корекційної роботи з такими чоловіками; розглянули спускові механізми агресивної поведінки: які вони, як їх розпізнати та випередити; сутність насильства та насильства в сім'ї, цикли насильства та його наслідки. Кожний учасник заходу отримав інформаційно-методичні матеріали щодо впровадження вищевказаної програми.

В результаті проведення цього заходу підготовлено 31 фахівець, які впроваджуватимуть корекційні програми в районах та містах області.

Довідка

У Вінницькій області впровадження корекційних програм з особами, які вчиняють насильство в сім'ї, розпочато з 2010 року. З травня 2012 року за сприяння управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації, з метою подальшого поширення досвіду у районах та містах області розпочато впровадження корекційних програм у м. Вінниця, здійснено апробацію нових форм роботи, напрацьовано алгоритм дій. В результаті у 2012 році на проходження таких програм направлено 141 особу, яка вчинила насильство в сім'ї, з них 65 осіб їх пройшли. За підсумками 2013 року на проходження цих програм направлено 1034 особи, які вчинили насильство в сім'ї, з яких 451 особа їх пройшла. У 2014 році внаслідок скорочення фахівців із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, які впроваджували корекційні програми в області, кількість осіб, направлених на проходження таких програм, зменшилась і склала 884 особи, з них 372 особи їх пройшли. У І кварталі 2015 року 165 осіб направлено на проходження корекційних програм, з них 34 особи їх пройшли.

Управління у справах сім'ї, молоді

та спорту облдержадміністрації































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Червневі зливи ...
Наступна новина: За позовом прокуратури ...

КОМЕНТАРІ