На Вінничині донецький національний університет отримав нагороду Freedom Awards (+фото)

На Вінничині донецький національний університет отримав нагороду Freedom Awards (+фото)

19.06.15 12:03 0 549
12 червня у м. Вроцлаві (Польща) під час проведення щорічного саміту Wroclaw Global Forum Атлантична рада нагородила Донецький національний університет Премією Свободи (Freedom Awards)?. Цією нагородою відзначаються видатні особистості та організації, які присвятили себе захисту та просуванню свободи у світі.

Нагороду приймали ректор університету, доктор юридичних наук, професор Роман Гринюк та студентка юридичного факультету, голова Донецького осередку Ліги студентів Асоціації правників України Ірина Нагорняк.

Як зазначив Роман Гринюк, Донецький національний університет завжди був осередком університетської свободи. Почуття відповідальності перед колективом та власні державницькі позиції зумовили переїзд до Вінниці. За сучасних умов ДонНУ пройшов тест на національну та професійну гідність.

«Народ України стояв за свободу. Найпрестижніший університет регіону було захоплено. Було ухвалено рішення про переміщення університету на вісімсот кілометрів на захід. Донецький національний університет став першим університетом України в екзилі. Це була боротьба за виживання. Університет став символом гідності, символом академічної свободи та української незалежності», — зазначила сенатор США від штату Нью-Гемпшир Джен Шахін, представляючи університет.

Цьогоріч, окрім університету, Рада відзначила колишнього прем'єр-міністра та міністра закордонних справ Швеції Карла Більда, російського опозиціонера (посмертно) Бориса Нємцова, польську кінорежисерку Агнєшку Голланд та українську військову Надію Савченко.

У 2014 році нагороду було присуджено українському Майдану, який представляла відома співачка Руслана.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підприємство ...
Наступна новина: Вихованці Лосятинського ...

КОМЕНТАРІ