На Вінниччині відбулося відкриття художньої виставки переможців ХVІ обласного дитячого фестивалю-конкурсу “Арт-Олімп” – 2015 (+фото)

На Вінниччині відбулося відкриття художньої виставки переможців ХVІ обласного дитячого фестивалю-конкурсу “Арт-Олімп” – 2015 (+фото)

19.06.15 15:00 0 578
У Вінницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття художньої виставки та урочиста церемонія нагородження переможців ХVІ обласного дитячого фестивалю-конкурсу “Арт-Олімп” – 2015. У виставці взяли участь директор художнього музею Ілля Безбах, директор фестивалю, заслужений працівник культури України Наталія Безбах, представники загальноосвітніх та художніх шкіл, шкіл естетичного виховання, творчих студій, майстерень м. Вінниці та 11 районів Вінницької області.

«Основною метою конкурсу є виявлення талановитих дітей, створення умов для творчого спілкування, знайомство з вищими досягненнями майстрів минулих століть. Сподіваються, що цей фестиваль залишить у кожного учасника незабутні враження від спілкування з мистецтвом та новими друзями, викличе бажання подальшої творчої співпраці», - зауважив Ілля Безбах, звертаючись до присутніх.

На виставці представлені роботи 300 учасників із 18 шкіл. У конкурсі розглядались роботи з таких тем: “Слава Ветеранам! До 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні” та “Майбутнє бачу в мистецтві”.

У цьому році змінено формат присудження нагород. Експертна рада, до складу якої ввійшли відомі художники, мистецтвознавці, визначила 25 переможців у різних номінаціях: “За найкраще колористичне вирішення”, “За найкраще розкриття теми”, “За майстерність відображення етнічних мотивів”, “За творчу фантазію”, “Найкращий твір наймолодшого учасника” .

Переважна більшість робіт виконана в техніці гуаші та акварелі, однак багато учасників подали на конкурс також витинанки, малюнки, виконані на дереві, тканині (батик), та роботи у техніці колажу з додаванням декоративних камінців, стрічок. Незважаючи на юний вік, малі художники відходять від стилю суто декоративного малюнка і вкладають у свої твори філософський зміст, глибокий підтекст, сповнений почуттями та емоціями.

«Фестиваль-конкурс уже став невід'ємною частиною культурного простору Вінниччини. У ньому поєднанні художники міста Вінниці та Вінницької області, для того, щоб діти , які проживають у місті могли поспілкуватися, поділитись досвідом роботи з дітьми, які проживають у районі Вінницької області та перейняти навики один одного» - зазначила Наталія Безбах.

Виставка вкотре залишила приємне враження у переможців ХVІ обласного дитячого фестивалю-конкурсу “Арт-Олімп” – 2015 та усіх присутніх.























































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція Волині розшукує ...
Наступна новина: На Львівщині водій ...

КОМЕНТАРІ