У Вінниці відбулось відкриття оновленої експозиції Музею Пам’яті воїнів Вінниччини,загиблих в Афганістані (+фото)

У Вінниці відбулось відкриття оновленої експозиції Музею Пам’яті воїнів Вінниччини,загиблих в Афганістані (+фото)

19.06.15 19:08 0 623
В рамках проведення тематично-оздоровчого семінару для голів ветеранських організацій та активістів ветеранського руху Вінниччини, який проходить з 15 червня по 4 липня 2015 року на базі обласного клінічного госпіталю для інвалідів війни, 17 червня у Вінницькому Музеї Пам'яті воїнів, які загинули під час війни в Афганістані, відбулось відкриття оновлених розділів експозиції.

У заході взяли участь заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Лазаренко, голова Вінницької обласної спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин, голови та активісти обласних, районних, міських організацій Української Спілки ветеранів війни в Афганістані.

Учасники заходу ознайомились з оновленими музейними експозиціями п'яти оглядових залів Музею. Зокрема, картою Афганістану та військовими планшетами, афганським одягом та обрядовими речами, якими користувались в часи відпочинку від боїв і наші воїни-краяни, відповідними виданнями районних спілчанських організацій.

До уваги присутніх були представлені матеріали про загиблих воїнів-«афганців», діяльність спілок ветеранів війни в Афганістані, учасників бойових дій, які понині проживають у нашому місті та області. Відвідувачам також була представлена література – книги заслуженого журналіста України Анатолія Гончара, члена Національної спілки журналістів України Никифора Лисиці, Книги Пам'яті, збірки поезій.

В ході екскурсії представники ветеранських організацій оглянули більше 1000 експонатів, як загиблих в Афганістані воїнів так і тих, хто пройшовши вогненними афганськими дорогами, повернувся додому живим – це і фотографії, і речі військового спорядження, і особисті речі загиблих воїнів - “афганців”: листи, адресовані рідним і листи від командування військових частин, де проходили службу наші земляки.

Запрошені мали змогу послухати зворушливі пісні на «афганську» тематику та проникнутись віршованими рядками на тему далеких військових років Другої Світової війни.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку капітально ...

КОМЕНТАРІ