Учасники 21 міжнародного фестивалю місцевого телебачення «Золотий жебрак» перебувають на Закарпатті

Учасники 21 міжнародного фестивалю місцевого телебачення «Золотий жебрак» перебувають на Закарпатті

19.06.15 13:06 0 596
З 17 по 20 червня 2015 в словацькому місті Кошице та українському Ужгороді проходить спільний 21 міжнародний фестиваль місцевого телебачення «Золотий жебрак».

Започаткований у 1995 році для підтримки місцевих телевізійних станцій, які ближче до громад і суспільства в цілому.

Серед учасників – представники Словаччини, Угорщини, Польщі, Білорусіі, Румунії, Франції, Італії, Сербії, Німеччини та інших європейських країн.

Читайте також:

В Ужгороді з'явилася Богородиця

18 червня 45 представників різних міжнародних телестанцій прибули на Закарпаття. Та найперше зустрілись з обласною владою, де їх привітав перший заступник голови облради Михайло Попович, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Володимир Піпаш.

У зустрічі також взяли участь голова обласної організації НСЖУ Дмитро Воробець, керівник Європейського медіа-центру Микола Кошута та ін.

Як розповіли гості, у рамках фестивалю заплановані особисті зустрічі з українськими колегами, владою та громадськістю. Також відбудеться семінар на тему:«Місцеве телебачення в Україні про військовий конфлікт» , у ході якого буде обговорено питання підготовки репортажів, методи і форми передачі інформації в прямому ефірі та роль журналістської етики в опрацюванні інформації про війну. Йтиметься також про роль засобів масової інформації у демократичному розвитку та процесі інтеграції України в ЄЄ.

Фестиваль фінансується за рахунок грантів і спонсорів.

Перший заступник голови облради Михайло Попович передав найкращі вітання та побажання іноземним масмедійникам від голови облради Володимира Чубірка, всього депутатського корпусу краю та від себе особисто. Висловив сподівання, що цей форум принесе користь місцевим телестудіям. І означив курс на європейську інтеграцію нашого суспільства та розвиток місцевого самоврядування відповідно до європейських стандартів, назвавши їх одними з головних пріоритетів державної політики України. Та наголосив:» Хочу, щоб ви донесли свої враження про наш край, його жителів та думку до своїх колег, свої країн, в які повернетесь звідси, що Україна – велика і не всюди йде війна. Із допомогою світового співтовариства нам вдалося зупини агресію у двох регіонах на Сході нашої держави. Уся Україна працює на те, щоб захистити свою самостійність і цілісність, але більшість регіонів працює в нормальному штатному режимі, і в нас спокій і нема речей, які б показували на близькість війни. Тому ми щиро запрошуємо вас, громадян ваших країн на Закарпаття і гарантуємо мирне спілкування з нашими співвітчизниками» .

Михайло Попович також щиро подякував організаторам, які вперше привезли учасників фестивалю на Закарпаття, бо це ще одна можливість показати, що ми – європейці, незважаючи ні на що, що щиро хочемо в європейську сім»ю, щоб разом із усіма жити і працювати на наше спільне майбутнє задля спільних цілей – процвітання, демократії і миру.

Володимир Піпаш привітав журналістів від імені облдержадміністрації. Розповів про європейський вибір нашого народу від Революції Гідності до війни на Сході України, який хоче повернутися у європейську родину, за що вже заплачено дуже високу ціну – життям тисячі синів України, у т.ч. й життям десятки наших земляків. Захищаючи рубежі України , наші воїни захищають і рубежі Європи, – зазначив він та висловив упевненість, що народ України переможе, будуть ліквідовані кордони і ми заживемо гідно.

Засновник фестивалю Єва Декановська розповіла про ідею створення фестивалю, про задум приїхати на Закарпаття та поділилась першими враженнями від побаченого.

Голова журі фестивалю Ед Бауер наголосив, що найголовніша зустріч відбулася на кордоні, де учасники фестивалю перетнули не тільки лінію території, а й лінію на бік духовних і культурних надбань України. »Золотий жебрак» дає таку можливість.

Після зустрічі гості оглянули будівлю ОДА, збудовану чехами ще в далекому 1936 році, пам'ятник Тарасу Шевченку на пл.Народній, та попрямували в Музей народної архітектури і побуту.

20 червня 2015 відбудеться заключний гала-вечір у Кошице, на який запрошені і відомі закарпатці.

Прес-служба облради

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: обережно,діти!
Наступна новина: На Вінничині обласною ...

КОМЕНТАРІ