Закарпаття: у Бороняві,що на Хустщині,відбувся зліт молоді із туристичного багатоборства

Закарпаття: у Бороняві,що на Хустщині,відбувся зліт молоді із туристичного багатоборства

19.06.15 16:40 0 661
18 червня у с. Бороняво, в урочищі «Проба», відбувся цікавий і незвичний захід – VI зліт-змагання з туристичного багатоборства серед учнів загальноосвітніх шкіл Хустського району.

-Змагання розраховані на два дні. Участь у цьому році приймають десять команд. Загалом – більше сотні школярів, які полюбляють активний відпочинок, мають можливість поглибити навики зі спортивного орієнтування на місцевості, навчитися діяти в команді та виживати в екстремальних умовах, – розповів для редакції новин «Карпатського об'єктива» завідувач сектором туризму Хустської РДА Валерій Янюк.

Тож юнь Хустщини охоче тренувалася у перегонах із перешкодами, експериментувала з перенесенням умовних потерпілих, переправлялася через водойми, вчилася розводити багаття та встановлювати намети.

-Подолання штучних і природних перепон змушує повірити у власні сили, викликає почуття гордості й задоволення, – поділився думками один з учасників заходу Сергій Король. – Крім того, ми всі пропагуємо здоровий спосіб життя і вважаємо, що особистість людини повинна проходити становлення через гармонію з довкіллям.

Сліз зазначити, що подібні зльоти для молоді є справжніми туристичними святами на лоні природи, під час яких школярі не тільки навчаються азам похідного життя, але й відпочивають та знаходять нових друзів.

Марина АЛДОН

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Переваги впровадження ...
Наступна новина: Тернопілля: «Кооперативи – ...

КОМЕНТАРІ