У Волинській області горохівські свободівці вшанували пам'ять свого побратима Богдана Білінського

У Волинській області горохівські свободівці вшанували пам'ять свого побратима Богдана Білінського

19.06.15 11:09 0 588
13 червня 2015 року горохівські свободівці вшанували пам'ять свого побратима, депутата Горохівської міської ради Богдана Білінського, який помер рік тому.

Батько Богдана Білінського був жорстоко вбитий НКВД 14 червня 1949 на Львівщині за участь в ОУН-УПА. Діда з бабою вислали в Сибір.

Богдан Білінський був одним із перших засновників патріотичного руху на Горохівщині на початку 90-х років. Ставав депутатом трьох скликань Горохівської міської ради від патріотичних сил, зокрема КУН і ВО "Свобода".

Захоплювався українською історією, зокрема історією визвольних змагань українського народу, зібрав унікальну велику бібліотеку патріотичної літератури.

Тривалий час працював у галузі газопостачання на різних посадах. Багато жителів Горохівщини з теплотою згадують його, головного інженера, як безкорисливу людину, що надавала допомогу при газифікації сіл району.

"на жаль, доводиться говорити про Богдана Васильовича у минулому часі. Ми втратили справжнього товариша і надійного побратима, але у наших серцях лишилася та теплота і доброта, якими він був наділений і щедро ділився з людьми. Доброю пам'яттю про Богдана Білінського будуть наші добрі справи на благо українського суспільства", – зазначила голова Горохівської районної організації ВО "Свобода" Валентина Магурчак.

У річницю смерти Богдана Білінського друзі, побратими, громадські активісти відвідали його могилу, поклали квіти і помолилися за його душу.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ