В Житомирській області юних відпочиваючих рятувальники навчали правилам безпеки

В Житомирській області юних відпочиваючих рятувальники навчали правилам безпеки

19.06.15 13:28 0 553
У літніх дитячих оздоровчих таборах області продовжуються зустрічі юних відпочивальників із працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. У цікавій та невимушеній атмосфері діти детальніше ознайомлюються із діяльністю рятувальників, причинами, перебігом і наслідками різних нештатних ситуацій, способами їх уникнення, пригадують правила безпеки життєдіяльності, котрих просто необхідно дотримуватись у побуті та на відпочинку. Адже знання правил безпеки життя може вберегти дитину від потенційних загроз літнього періоду та допоможе зустріти новий навчальний рік лише з приємними враженнями.

У правильності цього твердження, 17 червня, під час акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» переконалися відпочивальники дитячого оздоровчого закладу «Чайка», що у місті Андрушівка.

Програма заходу була насиченою та цікавою, тут переважали практичні приклади та активна участь дітей. Почули школярі про жахливі наслідки від пожеж, які найчастіше трапляються через людську необачність. Окремо зупинилися і на тому, що на воді краще не влаштовувати ризикованих ігор. Рятувальники переконані, що саме через розмову кожна дитина зрозуміє, наскільки небезпечними є жарти з вогнем та водою.

Цікаві погляди були спрямовані на правила поводження з вибухонебезпечними предметами, при цьому наголошено, що експерименти з такими «неприємними сюрпризами» проводити не варто.

Також діти дізналися будову і технічні можливості пожежного автомобіля, побачили спеціальний одяг та спорядження, котре застосовують у своїй діяльності працівники «Служби порятунку - 101».

Юнаки та дівчата мали чудову нагоду позмагатися, хто швидше вдягне одяг рятувальника, спостерігати та навіть узяти безпосередню участь у гасінні умовного загорання.

А свої творчі здібності кожен продемонстрував в конкурсі на кращий малюнок на асфальті та кращий плакат з безпеки життєдіяльності. На пам'ять про акцію учасники отримали застережні листівки.

Керівник оздоровчого закладу запевняє, що зустрічі із рятувальниками є традиційними і дуже корисними для підростаючого покоління. Після спілкування з працівниками служби з надзвичайних ситуацій, діти у повсякденні та під час відпочинку поводять себе набагато обачніше і обережніше, роблять одне одному слушні зауваження.

В свою чергу, зважаючи наскільки юних глядачів зацікавила акція, фахівці ДСНС переконані, що навчити дітей берегти власне життя їм вдалося.

«Заходи у рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» проходитимуть в дитячих оздоровчих таборах Житомирщини впродовж усього літнього сезону. Вони сприятимуть тому, що школярі поповнять свій багаж знань правил безпеки життєдіяльності. Це допоможе дітям уникнути небезпечних ситуацій у майбутньому, повірити у власні сили, зрозуміти справжню цінність людського життя та здоров’я»,- зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василь Кучин.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові працівники ДАІ ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ