Луцьк: міський голова Микола Романюк зустрівся з дітьми з міста Сєвєродонецьк

Луцьк: міський голова Микола Романюк зустрівся з дітьми з міста Сєвєродонецьк

19.06.15 16:21 0 599
Міський голова Микола Романюк зустрівся з дітьми із міста Сєвєродонецька Луганської області, які прибули на відпочинок до нашого міста. Ці десять школярів є переселенцями з населених пунктів, які опинилися в зоні бойових дій, їх супроводжують двоє вихователів.

Микола Романюк щиро привітав гостей у нашому місті і розповів, що міська влада усіляко сприяє, щоб школярі Луцька мали хороші можливості для навчання та розвитку талантів. З міського бюджету додатково на роботу з творчо обдарованими дітьми виділено понад три мільйони гривень.

Він щиро подякував усім причетним до організації відпочинку дітей у Луцькому навчально-виховному комплексі “Гімназія №14”. Також акцентував на тому, що якби такі зустрічі відбувалися двадцять років тому, не було б цієї війни. “Діти сходу і заходу повинні будувати дружні стосунки, доводячи на практиці, що Україна - єдина”, ­ сказав міський голова і побажав усім, щоб швидше настав мир і маленькі лучани також змогли поїхати до своїх друзів із Сєвєродонецька, адже вони спільно повинні будувати майбутнє нашої держави. Микола Романюк вручив дітям та вихователям подарунки.

Діти розповідали, що їм дуже сподобалося у Луцьку, особливо парк культури і відпочинку імені Лесі Українки, історично- культурні пам'ятки, Замок Любарта, Будинок скульптора Миколи Голованя, Волинський театр ляльок, Волинський академічний драматичний театр імені Тараса Шевченка. А ще вони побували на козацьких могилах у Берестечку. Теплі слова вони висловлювали родинам, де тимчасово проживають. Вихователь Анна Лаптєва подякувала міському голові Миколі Романюку, народному депутатові України Артему Вітку, усім, хто організував відпочинок, адже лучани їх навіть стали пізнавати на вулиці, вітатися.

Відпочиватимуть діти у Луцьку до 20 червня. У першій половині дня вони оздоровлюються у пришкільному таборі гімназії, спілкуються зі своїми ровесниками, у другій - для них організовуються цікаві екскурсії. вони відвідають у Медову хату та картинну галерею.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жителям столицы ...
Наступна новина: Переваги впровадження ...

КОМЕНТАРІ