Чернівці: Олексій Каспрук зустрівся із координатором допомоги Сполучених Штатів Америки в Україні,Послом Кліффордом Бондом

Чернівці: Олексій Каспрук зустрівся із координатором допомоги Сполучених Штатів Америки в Україні,Послом Кліффордом Бондом

19.06.15 13:58 0 606
Міський голова Олексій Каспрук зустрівся із координатором допомоги Сполучених Штатів Америки в Україні, Послом Кліффордом Бондом. У зустрічі взяли участь директор відділу сприяння розвитку демократії та врядування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Верая Сомвонгсірі, спеціаліст Українського офісу Агентства США з міжнародного розвитку Віктор Рачкевич, представник економічного відділу Посольства США Ядвіга Гетун, заступник міського голови Марія Порчук та секретар міської ради Ярослав Кушнірик.

Однією із важливих тем, про яку сторони говорили під час зустрічі, став процес децентралізації. Олексій Каспрук відзначив важливість даної реформи для місцевого самоврядування і безпосередньо для нашого міста та поінформував Посла Кліффорда Бонда про перебіг процесу об'єднання територіальних громад сусідніх сіл із Чернівцями. Секретар міської ради Ярослав Кушнірик підкреслив, що об'єднання відбуватиметься тільки на засадах добровільності та бажання сільських громад.

Було обговорено можливі шляхи співпраці американської урядової програми USAID з Чернівцями у питаннях децентралізації влади, територіальної реформи, поглибленні діалогу між українськими містами, а також активізація вже існуючих стосунків з містом- побратимом Солт-Лейк-Сіті. Олексій Каспрук запевнив дипломатів, що міська рада готова до максимальної співпраці та відкритості для запровадження інноваційних проектів. Також було зазначено, що Чернівці готові прийняти представників «Корпусу миру», зокрема, для викладання англійської мови для чернівчан.

Окремо було обговорено питання створення муніципальної варти у Чернівцях. Представник дипломатичної місії зазначив, що у Посольстві США в Україні є відповідні фахівці, як готові надати консультаційну допомогу в створенні цього органу охорони громадського порядку.

Також на зустрічі йшлося про майбутні місцеві вибори. Посол поцікавився ситуацією щодо їх проведення. Олексій Каспрук запевнив, що, не зважаючи на непросту політичну ситуацію у країні, міська рада виконає всі необхідні заходи з проведення прозорих виборів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У п’ятницю на Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ