На Хмельниччині з березня борги по зарплаті зменшилися майже на 2 млн. гривень

На Хмельниччині з березня борги по зарплаті зменшилися майже на 2 млн. гривень

19.06.15 11:20 0 592
Про це на розширеному засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати повідомив голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний.

«Аналізуючи показники соціально-економічного розвитку варто зазначити, що область посіла 6 місце. Це спільна заслуга щоденної праці, не зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в державі. Одним з позитивних показників є найнижчий показник по заборгованості із заробітної плати. Станом на 1 березня 2015 року сума боргу з невиплаченої заробітної плати склала 10,6 млн. грн., на 1 травня – 8,8 млн. гривень. Результат є. Ми намагаємося щомісяця заслухати керівників підприємств боржників, попередити новоутворені борги», - сказав Михайло Васильович.

Він звернув увагу правоохоронних органів щодо дій керівників окремих підприємств-боржників, а саме ПАТ «Хмельницький механічний завод» та ПФ «Проспектбуд» (м. Хмельницький), ДП «Деражнянський плодоконсервний завод Хмельницької облспоживспілки».

Загальний борг на економічно-активних підприємствах складає 4,2 млн. грн., у тому числі заборгованість підприємств м. Хмельницького складає 35,0% боргу по області.

Значна сума заборгованої заробітної плати залишається на підприємствах-банкрутах – 4,5 млн. грн, понад 54,0% складають борги Полонського району та міста Хмельницького.

Михайло Васильович звернув увагу керівників місцевих органів влади, що Урядом, Президентом заборонено втручатися в діяльність підприємств, але не відносно тих, які порушують трудове законодавство.

«Чому в містах обласного значення власники приватних медичних кабінетів виплачують заробітну плату від 260 грн., тоді як мінімальний розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю складає 1218 гривень? - сказав він, - така ж ситуація в готельно-ресторанному бізнесі, у будівництві. На мій погляд – це повна безконтрольність органів влади на місцях».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Луцьку жителі ...

КОМЕНТАРІ