На Хмельниччині 17 червня – Всесвітній день боротьби з посухами та опустелюванням

На Хмельниччині 17 червня – Всесвітній день боротьби з посухами та опустелюванням

19.06.15 18:54 0 706
17 червня відзначається міжнародною спільнотою як Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами. Цього року він пройшов під гаслом: «Безкоштовної їжі не буває! Інвестуй у здорові ґрунти!».

Опустелювання це деградація земель, яка характеризується скороченням рослинності, висушуванням землі, зниженням родючості ґрунту, викликане як діяльністю людини (антропогенними причинами), так і природними факторами і процесами.

Деградація земель – зниження або втрата біологічної та економічної продуктивності орних земель або пасовищ в результаті землекористування. Характеризується висушуванням землі, в'яненням рослинності, зниженням зв'язаності ґрунту, в результаті чого стає можливою швидка вітрова ерозія та утворення пилових бур. Опустелювання відноситься до наслідків кліматичних змін, що важко компенсуються, так як на відновлення одного умовного сантиметра родючого ґрунтового покриву потрібно в середньому від 70 до 150 років.

Серед причин опустелювання та деградації земель виділяється: водний дефіцит; тривала посуха; вирубка лісів; соленакопичення (збільшення рівня солей в ґрунті); вітряний клімат; низький рівень ґрунтових вод; помилки у веденні сільського господарства та ін.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ