Переваги впровадження стратегічної екологічної оцінки в Україні

Переваги впровадження стратегічної екологічної оцінки в Україні

19.06.15 16:31 0 600
Директор Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації Сергій Вавринчук прийняв участь у семінарі на тему: «Практичне застосування стратегічної екологічної оцінки: роль органів управління з охорони навколишнього середовища в процесі стратегічної екологічної оцінки».

На захід були запрошені представники Мінприроди України, місцевих органів виконавчої влади, а також представники і фахівці з громадських організацій і міжнародних фінансових організацій.

Основним завданням семінару було ознайомлення органів управління з охорони навколишнього середовища з процедурою стратегічної екологічної оцінки (СЕО), як інструменту вдосконалення галузевого планування, та їх роллю в даному процесі.

Учасники семінару ознайомилися з європейськими прикладами проведення процедури СЕО в різних галузях економіки та перевагами СЕО; розглянули існуючий досвід України з проведення СЕО; обговорили роль різних зацікавлених сторін при проведенні СЕО та необхідні кроки щодо практичного застосування СЕО в Україні після прийняття нового законодавства, що вимагає проведення СЕО відповідно до положень Протоколу по СЕО до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті (Конвенція Еспо) та Директиви ЄС по СЕО (2001/42 / EC).

Особливу увагу було приділено розгляду різних функцій і ролі органів управління з охорони навколишнього середовища в процесі виконання СЕО, а також обговорено потенційний пілотний проект щодо застосування СЕО в Україні. Основними елементами процедури СЕО, згідно з Проектом, були визначено такі, як: встановлення необхідності здійснення стратегічної екологічної оцінки; визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки; розроблення Звіту про стратегічну екологічну оцінку; проведення громадського обговорення та консультацій з органами влади; прийняття остаточного рішення.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: міський голова ...
Наступна новина: Закарпаття: у Бороняві,що ...

КОМЕНТАРІ