В Закарпатській області про раннє виявлення надзвичайних ситуацій та уникнення пожеж при зборі врожаю говорили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

В Закарпатській області про раннє виявлення надзвичайних ситуацій та уникнення пожеж при зборі врожаю говорили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

19.06.15 11:40 0 644
18 червня у приміщенні Закарпатської обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У заході, який пройшов під головуванням заступника голови ОДА Михайла Рівіса, взяли участь: заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з реагування на надзвичайні ситуації Глєб Бурковський та керівники інших служб життєзабезпечення краю.

Головне питання роботи комісії - стан впровадження систем раннього виявлення загрози виникнення НС та оповіщення населення на випадок лиха. Як доповів в.о. заступника начальника Управління ДСНС із державного нагляду та контролю Віталій Лийнарт, на території Закарпаття 220 об’єктів підлягають обладнанню системами, які допомагатимуть своєчасно виявляти загрозу виникнення надзвичайних ситуацій. Наразі на 8 об’єктах такі системи прийняли в експлуатацію, ще для 80-ти розробили та погодили проектно-кошторисну документацію.

Одразу ж обговорили питання подальшого розвитку регіональної системи централізованого оповіщення населення області. За словами в.о. начальника відділу з питань цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктора Буришина, у рамках реалізації першого етапу проекту «Система раннього оповіщення Україна-Словаччина» в 7 районах краю та 3 містах обласного значення вже змонтували систему централізованого оповіщення. У планах на другий етап програми – встановлення ще 40 електросирен та 2 ретрансляторів, зокрема: в Ужгородському, Берегівському, Виноградівському, Іршавському, Хустському, Рахівському й Тячівському районах.

Насамкінець учасники засідання акцентували увагу щодо забезпечення протипожежного захисту місць збирання та зберігання нового врожаю. Так, для уникнення пожеж комісія рекомендувала перевірити протипожежний стан елеваторів, хлібоприймальних пунктів і зерноскладів; створити на сільгосппідприємствах добровільні пожежні дружини; провести інструктажі з керівництвом і персоналом підприємств щодо пожежної безпеки. З початком дозрівання врожаю забезпечити цілодобову охорону полів, огородити місця складування зернових і грубих кормів та обладнати їх блискавкозахистом і засобами пожежогасіння тощо.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку жителі ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ