Вінничина: «Слова зникають,написане зостається» - в обласній науковій бібліотеці ім.Тімірязєва відбулась презентація книги письменниці з Браїлова Галини Задерейчук (+фото)

Вінничина: «Слова зникають,написане зостається» - в обласній науковій бібліотеці ім.Тімірязєва відбулась презентація книги письменниці з Браїлова Галини Задерейчук (+фото)

20.06.15 12:40 0 609
На черговому засіданні Клубу творчої інтелігенції Вінниччини, засновниками якого є Асоціація бібліотек Вінниччини та Вінницька організація Національної спілки письменників України, свою белетристичну книгу «Женская судьба. Книга моей жизни» презентувала жителька смт Браїлова Жмеринського району Галина Задерейчук. Ведучий презентації, заслужений працівник культури України, президент Клубу «Інтермеццо», голова Вінницької письменницької організації Михайло Каменюк у вступному слові зазначив, що усі читачі автобіографічної сповіді Галини Задерейчук є свідками народження нового літературного жанру, близького до белетристики зразка «народної літератури»: « Це - автобіографічний роман-спогад, написаний не полководцем чи відомим діячем, а простою людиною,одною з нас»,- зауважив він.

Галина Задерейчук назвала свою роботу книгою-сповіддю або трагічним романом. Дитина війни, вона народилась в Татарстані, в евакуації під час Другої світової війни, і пройшла багатостраждальний життєвий шлях. Після автокатастрофи втратила чоловіка і старшого сина, а з другим сином Олександром від смерті в реанімації її дивом врятували лікарі. Пізніше зазнала вимушеного багатолітнього поневіряння на роботах в Італії – дуже знайома багатьом українкам картина!

Нині авторка повернулася до Браїлова і спробувала виповісти у своїй книзі все, чого навчило її життя і чим вона хотіла б поділитися особливо з жінками, як своїми ровесницями, так і молодшими. Вона вважає, що ніколи не треба впадати у розпач, що життя складається як з «чорних», так і обов'язково «білих» смуг, а недолю слід перемагати терпінням.

Світлі спомини про дитинство і батьків, друзів, з якими автор ділила радощі і болі, робить її книгу цілеспрямованою, цікавою і життєстверджуючою. Рецензентом і редактором рукопису книги Галини Задерейчук став письменник Леонід Пастушенко.

На засідання Клубу запрошені видавці книги з Тернополя та спонсори, митці, артисти, письменники, журналісти, активісти громадських організацій. Найбільш очікувані гості - вдови бійців, що загинули в зоні АТО. Галина Задерейчук з особливою шаною і теплотою подарувала їм свою книгу.

Атмосферу свята створювали добре знані в області колективи,зокрема фольклорний ансамбль «Мокоша» Вінницького училища культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі майже 4 ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ