На Вінничині рятувальники навчають людей на пляжах правилам безпечного поводження на воді

На Вінничині рятувальники навчають людей на пляжах правилам безпечного поводження на воді

20.06.15 11:22 0 553
У зв’язку зі спекотною погодою все більше людей віддає перевагу відпочинку біля водойм. Але не усі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді під час відпочинку, що в свою чергу стає основною причиною нещасних випадків. Згідно статистики, з початку купального сезону на Вінниччині вода забрала життя 24 осіб.

19 червня вінницькі рятувальники спільно з представниками засобів масової інформації провели рейд по місцям відпочинку вінничан на річці Південний Буг.

Під час цих заходів фахівці демонстрували, як потрібно правильно діяти та швидко реагувати на випадки, коли тоне людина, а також проводити необхідні рятувальні заходи та надавати першу медичну допомогу потерпілому. Відпочиваючим були продемонстровані найбільш ефективні та безпечні способи транспортування до берега постраждалого та правильність надання першої допомоги, техніки виконання непрямого масажу серця та штучного дихання.

Співробітники ДСНС розповіли про небезпеку відсутності нагляду за дітьми, які граються біля водойми, а також про заборону купання після вживання алкоголю. Всім громадянам вручалися пам’ятки та інструкції.

Рятувальники застерігають громадян бути вкрай обережними на воді. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання та катання на плавзасобах, а також постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: У Центральному ...
Наступна новина: Радянська символіка ...

КОМЕНТАРІ