На Вінничині комітет Верховної Ради роз’яснив,скільки може тривати громадське обговорення добровільного об’єднання територіальних громад

На Вінничині комітет Верховної Ради роз’яснив,скільки може тривати громадське обговорення добровільного об’єднання територіальних громад

20.06.15 12:58 0 619
Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на запит Мінрегіону дав роз'яснення положень Закону «Про добровільне об'єднання територіальних громад» в частині визначення строків здійснення окремих етапів об'єднання.

Роз'яснення стосувалося, зокрема, використання у законі терміну «протягом певної кількості днів» щодо проведення громадського обговорення.

Цей термін міг означати або повністю названий у відповідній нормі закону проміжок часу, тобто не менше 30 і не менше 60 днів, або граничний строк, протягом якого повинні вчинитись певні дії, тобто до 30 і до 60 днів.

Комітет, спираючись на думку фахівців «Асоціації міст України» та Мінрегіону, зазначає, що громадське обговорення разом з підготовкою до нього об'єктивно займає лише декілька днів, а не 30 чи 60.

Тобто Комітет підтверджує, що проведення громадського обговорення протягом певної кількості днів слід розуміти, як визначення граничного проміжку часу.

При цьому Комітет звертає увагу, що призначаючи громадське обговорення сільський, селищний, міський голова повинен виходити з необхідності залучення якомога більшої кількості зацікавлених учасників, враховуючи організаційні можливості виконавчих органів ради, а також визначати такі строки проведення громадського обговорення, які б слугували гарантією реалізації права громадян на висловлення власної думки.

Повний текст роз'яснення ТУТ

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Cвященик-екзорцист: Моє ...
Наступна новина: На Львівщині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ