На Вінничині верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект про єдиний підхід у сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів

На Вінничині верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект про єдиний підхід у сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів

20.06.15 10:35 0 515
Верховна Рада у першому читанні прийняла проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг», розроблений Мінрегіоном.

За ухвалення документа за основу проголосувало 237 народних депутатів.

«На ваш розгляд виноситься законопроект, яким удосконалюється законодавство у сфері житлово-комунального господарства. Запропоновані зміни дадуть можливість встановлювати економічно обґрунтовані тарифи і не дозволять працювати комунальним підприємствам із розривами у тарифах, коли піднімається вартість електроенергії або газу», - сказав Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, представляючи у Парламенті законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг».

«Прийняття цього рішення дозволить зменшити тиск на державний бюджет з виплати державних субвенцій на покриття різниці в тарифах», - наголосив Геннадій Зубко.

Відповідно до запропонованих змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», не допускається встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.

Крім того, пропонується встановити, що спори щодо формування та затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги розв'язуються в судовому порядку.

Законопроект передбачає також, що тарифи мають враховувати собівартість теплової енергії і забезпечувати рентабельність суб'єкта господарювання.

Віце-прем'єр-міністр України також зазначив, що Україна приєдналася до договору про створення Єдиного енергетичного співтовариства і зобов'язана наближувати національне законодавство до європейських норм.

«Це дозволить нашим комунальним підприємствам залучати інвестиції і таким чином виводити на новий рівень якість послуг для споживачів», - сказав Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр України закликав народних депутатів «прибрати популізм і політику з цього питання і дати можливість кожному ефективному підприємству працювати в рівних умовах».

Нагадаємо, зазначений проект Закону був реєстрований у Верховній Раді 4 червня 2015 року. Документом передбачається забезпечити єдиний підхід у сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів, а також виконання заходів, визначених ключовою подією 8 програми (Матриці) стратегічних та інституційних реформ у рамках проекту «Друга програмна позика на політику розвитку».

Такий єдиний підхід дозволить забезпечити раціональне планування державного та місцевих бюджетів, створить необхідні умови для забезпечення ефективного функціонування підприємств сфери теплопостачання та сфери житлово-комунального господарства, підвищенню рівня якості послуг, створенню умов для залучення інвестицій у розвиток та технічне оновлення систем теплопостачання, водопостачання, своєчасному та в повному обсязі виконанню боргових зобов'язань з погашення та обслуговування позики, зокрема тих, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку соціальна ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ