Виховуємо майбутнє України (+фото)

Виховуємо майбутнє України (+фото)

20.06.15 10:04 0 537
Лісівники Вінниччини активно співпрацюють з педагогами, жителями області в питаннях виховання бережливого ставлення до лісу. Адже, як наголошує начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар, обов'язок лісівників – вирощувати ліси майбутнього та виховувати патріотів і майбутніх громадян України.

При обласному управлінні лісового та мисливського господарства з 2009 року успішно діє лісівничий еколого-просвітницький центр, який лише протягом цьогорічного проведення акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» відвідали 1600 учнів шкіл м. Вінниці, Києва, Вінницької області.

На повну потужність уже два роки працюють лісівничі еколого-просвітницькі центри, створені на базі Грижинецької ЗОШ Тиврівського району та ЗОШ №2 смт Крижопіль. Нещодавно люб'язно відкрили свої двері відвідувачам такі центри в ДП «Дашівське ДЛМГ», Дохнянському, Бритавському лісництвах ДП «Чечельницький лісгосп». Завершуються роботи по оформленню ще 9 лісівничих еколого-просвітницьких центрів в ДП «Вінницький лісгосп», «Гайсинський лісгосп», «Іллінецький лісгосп», «Могилів-Подільський лісгосп», «Тульчинське ЛМГ», «Хмільницький лісгосп».

Добре зарекомендував себе лісівничий еколого-просвітницький центр ДП «Вінницький лісгосп» на базі Грижинецької школи. Тут зараз на еколого-просвітницькій стежині монтуються біотехнічні споруди, закладено розсадник декоративного посадкового матеріалу. Тут успішно діє учнівське лісництво "Зелений світ". Школа є базовою в Тиврівському районі в питаннях організації природоохоронної роботи.

На різних рівнях, в т. ч. і всеукраїнському, визнано успішну роботу юних лісівників Крижопільської ЗОШ №2, де діє і лісівничий еколого-просвітницький центр ДП «Крижопільський лісгосп». Тут зараз особливо людно: центр відвідують діти, які відпочивають в пришкільних таборах району.

Лісівники Вінниччини й освітяни роблять велику спільну справу для виховання у громадян України високої культури поведінки, бережливого ставлення до лісу, природи.

Станіслав ВОВК, прес-секретар Вінницького ОУЛМГ



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Випуск студентів у ...
Наступна новина: Прем’єр Угорщини: паркан на ...

КОМЕНТАРІ