На Закарпатті реалізують пріоритетні проекти на майже 120 мільйонів гривень задля регіонального розвитку

На Закарпатті реалізують пріоритетні проекти на майже 120 мільйонів гривень задля регіонального розвитку

20.06.15 10:20 0 560
Які саме інвестиційні програми та проекти регіонального розвитку включені до переліку фінансування у 2015 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, розповів заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс.

« відбулося засідання обласної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015 році», – зазначив високопосадовець.

Кошти державного фонду регіонального розвитку, насамперед, спрямовуються на реалізацію інвестиційних програм регіонального розвитку, в тому числі проектів співробітництва та добровільного об'єднання територіальних громад. Для створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків у краї ці проекти відповідають пріоритетам, визначеним у

Читайте також:

Ужгородські депутати проголосували за скандальний Генплан (ФОТО, +ВІДЕО)

Державній стратегії регіонального розвитку та Регіональних стратегіях розвитку регіонів, зазначили фахівці департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА.

Програми і проекти, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, підлягають співфінансуванню з місцевих бюджетів на рівні 10%, додають фахівці.

Під час засідання обласної комісії озвучено, що облдержадміністрацією подано на розгляд Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015 році 58 проектів на загальну суму 118,250 млн.грн. та два об'єкти, по яких наявна кредиторська заборгованість за минулі роки у сумі 1,170 млн. гривень.

«Враховуючи зауваження Міжвідомчої комісії під головуванням першого віце-прем'єра Геннадія Зубка, обласною комісією виключено із переліку 4 проекти на загальну суму 8,119 млн. грн. та включено додаткові інвестиційні проекти на відповідну суму», – зауважив Михайло Рівіс.

Серед пріоритетних об'єктів – освітні, медичні та культурні заклади; дороги, системи водовідведення, мережі та споруди водопостачання тощо. Зокрема: будівництво спортивного комплексу у м.Тячів; реконструкція Ужгородської спеціалізованої школи-інтернат та розширення будівлі обласного центру нейрохірургії, реабілітаційного центру обласної дитячої лікарні в м.Мукачево; будівництво дитячого садка в с.Фанчиково на Виноградівщині, районної лікарні (акушерсько-гінекологічного корпусу) в м.Рахів, водовідведення сіл Кінчеш, Коритняни, Часлівці Ужгородського району та багато інші.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Новини Закарпаття – «Карпатський об'єктив»

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі лісівники ...
Наступна новина: у Чемпіонаті України з ...

КОМЕНТАРІ