На Хмельниччині ми пишаємося нашими земляками – медиками,які долучилися до захисту нашої країни

На Хмельниччині ми пишаємося нашими земляками – медиками,які долучилися до захисту нашої країни

20.06.15 11:17 0 1779
З професійним святом - Днем медичного працівника - всіх представників медичної галузі Хмельниччини привітали голова облдержадміністрації Михайло Загородний, заступник голови обласної ради Ігор Хитрук, секретар міської ради Костянтин Чернилевський.

У своїх виступах керівники області та міста назвали тих медиків, які особисто брали участь в антитерористичній операції, або досі перебувають на передовій.

«Внаслідок суспільно-політичних подій в Україні перед медиками були поставлені нестандартні завдання з надання медичної допомоги потерпілим під час мітингів та акцій, переселенцям з Автономної Республіки Крим та зони АТО, допомоги в медичному забезпеченні антитерористичної операції», - сказав голова адміністрації Михайло Загородний.

І частина наших медиків задіяна в мобілізації та виконанні медичних завдань, у т.ч. в найгарячіших точках країни.

Очільник краю подякував усім, хто щоденно вершить трудовий подвиг на своєму робочому місці, повсякчас, за будь-яких соціальних і політичних обставин, стоїть на сторожі людського життя та здоров'я.

«І особлива повага до тих, хто зумів відірватися від звичного життя, від своїх родин та затишних домівок, пішов за покликом неочікуваного сьогодення туди, де найважче, де ти найбільше потрібен», - зазначив він.

Ми пишаємося нашими земляками – медиками, які долучилися до захисту нашої країни. Серед інших - це Олег Миколайович Довгань – лікар-анестезіолог Шепетівської центральної райлікарні, батько 3-х дітей, який поспішав рятувати поранених бійців, наполегливо прагнув поїхати в один з прифронтових шпиталів. Втомившись чекати відрядження з Міністерства охорони здоров'я, заніс заяву до військкомату та мобілізований як доброволець. несе службу на передовій, де лише ствердився у вірності свого вибору. Його слова – «За декілька днів свого перебування хлопцями, котрі уже пізнали війну, захоплююся. Тут є справжні герої. Буду щасливий, якщо комусь із них зможу допомогти».

Молодий лікар, онкохірург обласного онкодиспансеру В'ячеслав Андрійович Розпутенко пішов на фронт у перших хвилях мобілізації. Перебуваючи на лікарській посаді у медичній роті, ніс службу на передовій. Як і більшість його побратимів, виконував усе, чого вимагала війна. Після цілого року служби щасливо повернувся і продовжує працювати.

Лікарі Шепетівської центральної райлікарні Олександр Миколайович Ковальчук (ортопед-травматолог) та Василь Степанович Сидорчук (лікар відділення невідкладної медичної допомоги) теж уже майже півроку виконують свій професійний та громадянський обов'язок в зоні війни.

Фельдшер з медицини невідкладних станів Нетішинської підстанції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Руслан Ростиславович Лосінець ще на початку квітня 2014 року після 5-ти днів підготовки був уже на кордоні з Кримом у складі славнозвісної 95-ї бригади. Маючи 20-річний професійний досвід, виконував бойові завдання у найуразливіший для нашої держави та Збройних Сил час – на початку неоголошеної війни, коли кожен мобілізований одночасно був і бійцем, і водієм, і лікарем, і санінструктором.

Фельдшер з медицини невідкладних станів Нетішинської підстанції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Геннадій Володимирович Лискун, котрий уже другий місяць забезпечує медичний супровід робіт зі зведення інженерних споруд у Донецькій області, та поряд з високим професіоналізмом має надзвичайні організаторські здібності.

Для довідки. Медична галузь Хмельниччини представлена потужною мережею стаціонарних та амбулаторно-поліклінічних закладів, де працює близько 5 тисяч лікарів та понад 12,5 тисяч молодших медичних спеціалістів.

Надбаннями і досягненнями галузі в області є широке запровадження новітніх сучасних технологій діагностики та лікування, серед яких особливого розвитку в останні роки набули кардіохірургія, малоінвазивна хірургія, сучасні технології надання допомоги вагітним, породіллям та новонародженим дітям.

Набули досвіду створені у попередні роки Центри первинної медико-санітарної допомоги. Для забезпечення жителів сільської місцевості функціонує 152 амбулаторії загальної практики / сімейної медицини. В містах та районних центрах функціонує ще 66 амбулаторій. Створення повної мережі таких амбулаторій перебуває в числі основних напрямів державної політики з охорони здоров'я.

Стабільно функціонує створений обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, бригадами якого у 2014 році проведено майже 280 тисяч виїздів.

При сьогоднішній фінансовій скруті підтримується належний санітарний стан закладів охорони здоров'я та проводяться необхідні ремонтні роботи.

В територіальних медичних закладах області розвивається паліативна та хоспісна допомога: створено палати на 85 ліжок для важкохворих.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ