Розважальні сервіси у соцмережах приховують безліч небезпек,– експерти

Розважальні сервіси у соцмережах приховують безліч небезпек,– експерти

20.06.15 10:33 0 575
Соціальні мережі переповнюють різноманітні тести на зразок «Хто твоя споріднена душа?» або «Як ви будете виглядати через 50 років?». І хоча на перший погляд такі сервіси виглядають звичайною розвагою, насправді приховують безліч небезпек.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Юлії Бухтоярової.

Зазвичай такі сервіси працюють за принципом вірусу, який швидко поширюється. Програмісти запевняють, більшість з них створені зовсім не для розваги інтернет-користувачів, а для заробітку аферистів.

«Такі сайти можуть заманювати клієнтів і потім продавати їм різні сервіси. До прикладу, якщо ми говоримо про «Споріднену душу», то це можуть бути он-лайн знайомства. Або ж, якщо за «Як ти виглядатимеш через 50 років» людина буде товстою, то можуть продавати крем від целюліту», – зазначає програміст Назар Тимошик.

У користувачів такими сервісами з рахунку шахраї також можуть зняти усі кошти. Адже нерідко, щоб дізнатись відповідь у тесті, потрібно надати доступ до своїх персональний даних.

«Він може взяти вашу пошту чи номер телефону. Якщо номер підв‘язаний до онлайн-банкінгу, можна отримати пароль і зняти гроші», – наголошує блогер Петро Нек.

Тож експерти радять: найперше берегти свою електронну пошту. Тим більше, що зараз існує безліч сервісів, які допомагають захистити персональні дані від стороннього ока.

«Найбільше, що треба берегти – це свою електронну скриньку, адже на неї приходять всі паролі. Тому, наприклад, для Gmail, найращих захист – використання надійного паролю. Є така нонфікація: перед тим, як зайти, тобі надходить СМС. Тобто, вводиш свій логін, пароль і код, який приходить на телефон», – пояснює Назар Тимошик.

Та головне, щоб не потрапити на гачок до аферистів, перед тим, як натиснути на кнопку «даю згоду» потрібно бути просто уважними та завжди читати, що ж вам пропонує інтернет-сервіс.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку соціальна ...

КОМЕНТАРІ