Науковці вигадали пристрій,який допомагає перемикати телеканали силою думки

Науковці вигадали пристрій,який допомагає перемикати телеканали силою думки

20.06.15 09:00 0 544
Британська телерадіокомпанія ВВС проводить експеримент: розробники вигадали пристрій, який допомагає перемикати телеканали за допомогою мозкової активності.

Про це йдеться на сайті всесвітньої служби.

Нині в експерименті беруть участь десять добровольців, які перемикають канали на телевізорі за допомогою сили думки, що спрямовується на екран спеціальним пристроєм.

І зовнішній вигляд пристрою, і його призначення скоріше нагадують фантастичний фільм, ніж те, що відбувається в реальному часі. Пристрій зчитує електроенцефалограму мозкових хвиль за допомогою спеціальних сенсорів, розташованих на лобі і біля вух, і передає її на спеціальний додаток.

Учасникам експерименту було запропоновано вибрати один з п’яти найбільш популярних каналів, використовуючи при цьому виключно мозкові хвилі. Один з учасників заявив, що управління телевізором за допомогою сили думки триваліше, ніж за допомогою пульту. Інший учасник звернув увагу на те, що пристрій вимагає наявності деяких спеціальних навичок концентрації, через що втрачаються кілька секунд для вибору відповідного вікна в додатку, пише Media Sapiens.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обучение ландшафтному ...
Наступна новина: В Житомирській області хабар

КОМЕНТАРІ