Всесвітній день біженців: в Україні – понад 1 млн 300 тис. переселенців зі Донбасу

Всесвітній день біженців: в Україні – понад 1 млн 300 тис. переселенців зі Донбасу

20.06.15 11:56 0 561
В Україні зареєстровано більше як 1 млн 300 тис. переселенців. ООН дає більшу цифру – 2 млн людей, які були вимушені тікати зі свої зруйнованих будинків від російських «градів». Переселенці з окупованих територій Донбасу в Слов'янську. Фото: ZIK/EPA/ROMAN PILIPEY

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише депутат та журналіст Ірина Геращенко.

« – Всесвітній день біженців... Навіть у страшному сні ніхто з нас не міг уявити, наскільки ця тема стане актуальною для України. Офіційно в Україні зареєстровано більше як 1 млн 300 тисяч переселенців. ООН дає більшу цифру – 2 млн людей, що були змушені тікати зі своїх зруйнованих будинків від російських «градів», – зазначається у повідомлені.

Геращенко додає, що Держслужба з надзвичайних ситуацій подає таку статистику: з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено 884 тис. 276 осіб (за добу – 730 осіб), у тому числі з Донецької, Луганської областей – 863 тис. 559 осіб та з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь – 20 тис. 717 осіб, з яких 152 тис. 481 дитина та 422 тис. 927 інвалідів та осіб похилого віку.

«Держава, уряд повинні більш оперативно і комплексно вирішувати проблеми переселенців. В листопаді 2014 року ВР прийняла закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо-переміщених осіб» і за мого співавторства. Цей закон вимагав, що Кабінет Міністрів України протягом півроку мав затвердити комплексні державні цільові програми щодо підтримки та соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб (якщо їх в країні понад 100 тисяч) із визначенням джерел та обсягів фінансування. Такої програми і досі немає, як і агенцій з питань Донбасу», – пише І.Геращенко.

Вона також зазначає, що уже направила відповідні запити до уряду і вимагає, щоб в червні запрацювало агентство як координуючий орган, у тому числі у вирішенні проблем переселенців.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Молоді спеціалісти – ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ