У США художник роздрукує англомовну «Вікіпедію» на 106 томів

У США художник роздрукує англомовну «Вікіпедію» на 106 томів

20.06.15 12:15 0 687
У Нью-Йорку художник Майкл Мандіберг роздрукує англомовну «Вікіпедію» для своєї виставки «From Aaaaa! To ZZZap!», яка відкриється в галереї Denny Gallery на Манхеттені.

Про це повідомляє The Verge.

На сайті галереї зазначається, що Мандіберг роздрукує не всю електронну енциклопедію, а тільки її невелику частину, однак і вона займе не менше ніж 106 томів по 700 сторінок у кожному. Повна роздруківка становила би близько 76000 томів за умови, що текст на кожній сторінці буде розташований у три колонки.

Роздрукувати «Вікіпедію» художник вирішив для того, щоби показати, наскільки великим є об’єм електронного контенту.

«Навіть якщо ми не будемо роздруковувати всю енциклопедію, а заповнимо паперовими томами тільки одну шафу, люди зможуть уявити істинний об’єм інформації. Проблема в тому, що об’єм накопичених знань перевищив наші можливості зберігати їх у вигляді роздрукованих матеріалів на книжкових полицях», – пояснив він в інтерв’ю The New York Times.

Процес друку 106 томів «Вікіпедії» триватиме понад десять днів. Відвідувачі галереї зможуть купити будь-яку з книг за 80 доларів. Повне зібрання книг коштуватиме 500 тисяч доларів, пише Мedia Sapiens.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За касаційною скаргою ...
Наступна новина: Міліціонери викрили ...

КОМЕНТАРІ