На Львівщині помер голова станиці Братства ОУН-УПА Степан Яворський

На Львівщині помер голова станиці Братства ОУН-УПА Степан Яворський

20.06.15 13:31 0 606
18 червня у Дрогобичі на 85 році життя після важкої хвороби відійшов у вічність голова станиці Братства ОУН-УПА ім. генерал-хорунжого Романа Шухевича – Тараса Чупринки Степан Яворський.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Степан Яворський народився 13 червня 1931 року в с.Блажів Старосамбірського району. З юних років долучився до лав борців за волю України, за що окупаційна комуно-московська влада відправила його на 25 років за грати до Сибіру. Згодом термін покарання було змінено на 15 років -10 років тюрми і 5 заслання.

Повернувся до Дрогобича 1956 року. 35 років був викладачем автосправи автошколи ДТСААФ, готував до війська водіїв.

Степан Яворський був активним учасником національного відродження у 80-90 роках, 20 років очолював Дрогобицьку станицю Братства ОУН-УПА, був членом головної булави Братство ОУН-УПА, Конгресу українських націоналістів, Спілки політичних в’язнів, Координаційної ради Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини, головою наглядової комісії санаторію «Говерла» у Моршині.

Степан Яворський був високопатріотичною людиною, який до останніх днів життя жертовно працював для розвою України.

Поховають Степана Яворського у суботу, 20 червня. Похорон розпочнеться о 13 год. в каплиці храму мучеників Дрогобицьких єромонахів Якима, Северіяна та Віталія.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Операція «Автобус-2015»: ...

КОМЕНТАРІ