Випуск студентів у Національній академії Державної прикордонної служби України

Випуск студентів у Національній академії Державної прикордонної служби України

20.06.15 10:01 0 554
У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького відбувся випуск студентів. Участь у заході взяв Міністр Соціальної політики Павло Розенко, голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний, голова обласної ради Іван Гончар, керівництво міста, навчального закладу.

Другий рік академія випускає не лише курсантів, а й студентів-бакалаврів та спеціалістів цивільних спецальностей. Цього року академія випускає 201 молодого фахівця: 117 бакалаврів, 84 спеціаліста та магістра. Із них 6 занесені на Дошку пошани, 35 випускників отримали диплом з відзнакою.

«Мені дуже приємно, що в Україні є такий прекрасний і унікальний навчальний заклад, який з одного боку кадрово посилює нашу державну прикордонну службу, і разом з тим дає навчання цивільним спеціальностям і професіям, навчаючи молодь в дусі патріотизму і любові до Батьківщини, в дусі захисту національних інтересів нашої держави», – сказав Міністр.

Також він наголосив, що захист національних інтересів – це зараз першочергове питання. За його словами, у 2015 році на захист кордонів та соціальний захист військових була виділена рекордна кількість коштів.

В стінах академії продовжують навчатися ще біля 400 студентів 1-го, 2-го та 3-го курсів.

Більшість випускників бакалаврського рівня вищої освіти виявили бажання продовжувати навчання в академії та отримати дипломи вищого ступеня освіти «спеціаліст» та «магістр».

17 випускників планують продовжити навчання за державним замовленням для отримання освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» та первинного офіцерського звання «лейтенант».

Михайло Васильович подякував командуванню та професорсько – викладацькому складу за виховання не тільки нової генерації молоді, а й справжніх патріотів держави. Він також вручив відзнаки облдержадміністрації.

Другий випуск студентів прикордонного закладу припав на гіркий і трагічний період історії незалежної України. На сході країни лунають постріли, гинуть люди, під загрозою територіальна цілісність країни та її суверенітет. Батьки, рідні, друзі випускників, зараз у зоні бойових дій, у небезпеці. Весь народ нашої незалежної Держави вболіває за те, щоби все це припинилося і на схід України повернувся мир.

Схиляємо голови перед героями - прикордонниками, які за ради майбутнього народу України, своєї держави, своєї родини віддали своє життя.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ