завершився Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів ДСНС України

завершився Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів ДСНС України

20.06.15 12:45 0 690
19 червня на базу спортивного комплексу Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України у Хмельницькій області прибули численні високоповажні гості та вболівальники, вишикувалися учасники змагань для урочистого закриття Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів ДСНС України.

Передусім, головний секретар змагань - Зіновій Карапінка урочисто оголосив довгоочікувані спортивні результати. Тож, за підсумками трьох днів боротьби загальнокомандну перемогу здобула команда з м. Києва, друге місце завоювала команда Київської області, третє – Волинської області, саме вони й отримали Кубки, медалі, дипломи з рук високоповажних гостей. Вперше в історії Чемпіонату спортсмен із Львівської області Сергій Присяженко здобув золоту перемогу у трьох етапах, а саме: виграв першість у двох дисциплінах та двоборстві, крім того, команда зі столиці п’ять років поспіль на Чемпіонатах України отримувала перші місця, тож перехідний кубок відтепер залишиться в рятувальників м. Києва.

Перемогу в підійманні штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху навчальної башти здобула команда з Одеської області, друге місце дісталося команді з м. Києва, третє – Волинській області. Варто зауважити, що володарів другого та третього місць розділила лише сота частка секунди. В особистому заліку перше місце виборов Сергій Присяженко (Львівська область) з результатом 13,23 с., друге – Василь Нечко (м. Київ) з результатом 13,44 с.; третє – Вадим Кремінський (Одеська область) 13,64 с.

За результатами подолання 100 м смуги з перешкодами у запеклій боротьбі першість виборола команда з Волинської області, ІІ місце дісталось спортсменам із м. Києва, «бронзу» завоювали рятувальники Київської області. Відтак, у двоборстві за результатами подолання 100 м смуги з перешкодами та підйому штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної башти лідирувала команда з м. Києва, ІІ місце – Волинь та ІІІ місце – Київська область. В особистому заліку з подолання 100 м смуги з перешкодами чемпіоном України став Сергій Присяженко з Львівської області з результатом 15,84 с., срібло у його старшого брата Андрія Присяженка з м. Києва з результатом 16,18 с., а бронзову медаль отримає Дмитро Лютенко з результатом 16,90 с., який також представляє столицю.

Особисті результати у двоборстві: І місце – Сергій Присяженко (Львівська область), ІІ місце – Андрій Присяженко (м. Київ), ІІІ – Роман Тхорук (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності).

За результатами пожежної естафети 4×100 м призові місця розподілились наступним чином: І місце з результатом 56, 87 с. – команда з м. Київ; ІІ місце з результатом 58,06 с. – Львівська область; ІІІ місце з результатом 58,13 с. – Одеська область.

У підйомі висувною 3-колінною драбиною у вікно третього поверху навчальної башти перемогла команда з м. Київ, друга – Київська область, третє – Миколаївська область. У бойовому розгортанні від мотопомпи перше місце виборола команда з Київської області, друге – м. Києва, третє – Львівської області.

Почесне право урочисто закрити Чемпіонат було надано Головному судді змагань, Віце-президенту Федерації пожежно-прикладного спорту Олександру Тарасову, який привітав учасників змагання від імені Голови ДСНС Миколи Чечоткіна, подякував Головному управлінню ДСНС України у Хмельницькій області за відмінну організацію заходу, не дивлячись на те, що Україна наразі переживає не найкращі часи. Крім того, Олександр Кузьмич пошкодував, що цьогоріч на Чемпіонаті не виступають команди з Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя, і висловив сподівання, що наступного року вони братимуть участь у Чемпіонаті.

« немає переможців – перемогла дружба, перемогла Україна! Бажаю вам, щоб за кілька місяців гімн України звучав на Чемпіонаті світу в Санкт-Петербурзі, адже ми маємо надзвичайно сильну збірну команду України, учасники якої за ці кілька днів показали дуже хороші результати», - продовжив Олександр Тарасов.

Т.в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області ДмитроБондар від колективу рятувальників Хмельниччини подякував учасникам змагання за їхню працю та відповідальне ставлення до підготовки Чемпіонату, а також побажав якісних тренувань, власних рекордів, а збірній команді України – перемоги у Чемпіонаті Світу.

Далі переможці Чемпіонату - представники команди з м. Києва – опустили Державний прапор України та урочисто закрили Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відділ ...
Наступна новина: В Луцьку постійна комісія ...

КОМЕНТАРІ