У Львові з'явиться перша в Україні екозупинка

У Львові з'явиться перша в Україні екозупинка

20.06.15 13:46 0 709
Перша у Львові екозупинка, аналогів якій немає в Україні, з'явиться у Львові вже цього літа. Меценатом з облаштування "зеленої зупинки" виступив депутат Львівської міської ради, голова комісії архітектури, містобудування і охорони історичного середовища свободівець Андріян Гутник.

"Наше місто насправді потребує створення якомога більшої кількості зелених зон. Дізнався, що у Львові ініціативна група екологічно свідомих молодих людей шукає спонсорів для реалізації соціяльного екологічного проєкту "Зелена зупинка", який сприятиме естетичному покращенню міста та поліпшуватиме екологію у Львові. Над проєктом наразі працює молодь із освітою в галузі екології, садово-паркового господарства, соціології, економіки та хімії, і вони прагнуть якісних змін. Підтримуючи дійсно прогресивні та корисні для розвитку нашого міста ідеї, я вирішив підтримати цю, на мою думку, унікальну ініціативу та профінансувати її реалізацію.

озеленення дахів застосовується у понад 40 країнах світу. Так, у Франції ухвалили закон, який зобов'язує забудовників бути "екологічно відповідальними", тож дахи всіх новобудов, що зведені в промислових зонах, слід покривати зеленими насадженнями та сонячними панелями, які перетворюють світло на електроенергію", – повідомив Андріян Гутник.

Координатор проєкту Анастасія Рудич зазначила: "Плануємо укріпити стару зупинку, дах демонтуємо, встановимо додаткові опори, зробимо злив зайвої води. Площа даху, на якому розмістяться рослини, складе 7 квадратних метрів. Встановимо задню стінку і вертикально її озеленимо. Після створення першої зупинки зупинятись не плануємо: на черзі – будівництво цілої мережі зелених зупинок. Пізніше також передбачається установка на зупиночних дахах сонячних батарей, які будуть освітлювати вулиці у темну пору доби, заряджати всілякі гаджети пасажирів і зберігати потрібну температуру для рослин". Крім того, Анастасія Рудич зауважила, що цей проєкт вважають перспективним у зв'язку з тим, що глобальні зміни клімату змушують задуматись над покращенням довкілля. Роботи розпочнуться після опрацювання активістами усіх технічних моментів та отримання дозвільної документації.

Нагадаємо, що ініціативна група студентів з різних вишів міста Львова, що працює в напрямі збереження природи міста у межах конкурсу молодіжних проєктів "Lviv Young Project" розробили першу "зеленої зупинки", аналогів якій в Україні немає. Такі інновації вже давно практикуються у розвинутих країнах.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: 18 ...

КОМЕНТАРІ