У Львівській області за добу піротехніки ДСНС знешкодили 20 боєприпасів часів війни

У Львівській області за добу піротехніки ДСНС знешкодили 20 боєприпасів часів війни

20.06.15 14:27 0 639
18 червня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знешкоджено 20 небезпечних боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Ручну гранату Z-23 виявили в сел. Брюховичі по вул. Бічна Коновальця, під час прогулянки в лісі, на відстані 50 м від будівельного майданчика.

Під час збирання грибів в лісі поблизу с. Підгірці Бродівського району виявили 19 вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 одиниць - 71 мм мінометних мін, 4 одиниці - 152 мм артилерійських снарядів, 1 одиниця – 47 мм артилерійський снаряд, 1 одиниця – ручна граната М-24 часів ІІ Світової війни.

Усі боєприпаси вилучено та знешкоджено у встановленому порядку.

Окрім цього, 18 червня о 10:18 до рятувальників надійшло повідомлення, що на х. Романи с. Думичі Підліської сільської ради Жовківського району під час розбирання конструкцій старої літньої кухні, на відстані 40 м від житлових будинків, виявлено предмет, ззовні схожий на мінометну міну часів ІІ Світової війни.

Цього ж дня о 12:56 рятувальники отримали повідомлення від чергового міліції, що в с. Коросниця Дрогобицького району на цвинтарі, під час викопування ями під захоронення, на відстані 300 м від житлових будинків, виявлено предмет, ззовні схожий на мінометну міну часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення і знищення боєприпасів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головний лікар обласної ...
Наступна новина: Правоохоронці Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ