У Львівській області з ініціативи свободівців Бродівська районна рада ухвалила звернення про фінансування реконструкції пологового будинку

У Львівській області з ініціативи свободівців Бродівська районна рада ухвалила звернення про фінансування реконструкції пологового будинку

20.06.15 12:22 0 818
18 червня 2015 року на сесії Бродівської районної ради депутати з ініціативи фракції ВО "Свобода" ухвалили звернення до народного депутата від Бродівщини Михайла Бондаря щодо фінансування робіт з реконструкції пологового відділення Бродівської центральної районної лікарні. Депутати наголошують, що зупинка робіт на цьому об'єкті є серйозною проблемою для району, створює загрозу життю і здоров'ю матерів і дітей.

Як зазначено у зверненні, за півтора роки, відколи у районі не функціонує пологове відділення, сталася низка важких випадків, спричинених неможливістю надати фахову медичну допомогу на місці, невчасним транспортуванням у спеціялізовані заклади охорони здоров'я сусідніх районів. За цей період 16 пологів було прийнято в ургентному порядку, з них 9 – передчасних, 8 дітей госпіталізовано у ЛОКЛ, одна дитина померла.

"Попри це, тривалий час проблема не вирішується. приміщення пологового відділення Бродівської центральної районної лікарні у вкрай незадовільному стані, незважаючи на те, що роботи з його реконструкції розпочалися ще в 2011 році. Не вирішеною залишається ситуація, пов'язана з фінансуванням робіт.

Відповідно до проєктно-кошторисної документації вартість робіт з реконструкції пологового відділення Бродівської центральної районної лікарні становить 9 мільйонів гривень. У період з 2011 по 2013 роки з державного б'юджету на виконання цієї програми витрачено 550 тисяч гривень. Станом на 6 травня 2015 року з початку реконструкції профінансовано 2 337 996 гривень.

Нас турбує недобросовісне ставлення підрядника до своїх обов'язків. На об'єкті немає жодного будівельника. Досі не відпрацьовано в повному обсязі аванс в сумі 1 млн 800 тис. грн, отриманий у 2013 році. На 2014 рік з обласного б'юджету передбачалось 352 тис. грн. Генпідрядник відмовився їх освоювати, кошти повернуто до обласного б'юджету. Для завершення реконструкції необхідно 7 022 тис. грн згідно з кошторисом 2011 року. На 2015 рік передбачено фінансування з обласного б'юджету в сумі 2 345 тис. грн.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22 травня 2013 року № 508-р роботи з реконструкції пологового будинку центральної районної лікарні у місті Броди включені до переліку інвестиційних програм (проєктів), що фінансуються у 2013 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на суму 6 млн грн.

На виконання Розпорядження КМУ на рахунок Державного казначейства надійшли кошти у сумі 3 млн грн, які з невідомих причин не перераховуються за їх призначенням. Станом на роботи з реконструкції пологового відділення Бродівської центральної районної лікарні не проводяться, бо підрядник (виконавець) вимагає авансування вартості робіт", – йдеться у зверненні.

Депутати наголошують на необхідності невідкладного спрямування коштів з державного б'юджету на фінансування робіт із реконструкції пологового будинку центральної районної лікарні у місті Бродах.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери викрили ...
Наступна новина: Луцьк: VІІІ обласний ...

КОМЕНТАРІ