Фракція "Свободи" у Львівській міськраді вимагає повернути у державну власність незаконно приватизовані об'єкти

Фракція "Свободи" у Львівській міськраді вимагає повернути у державну власність незаконно приватизовані об'єкти

20.06.15 09:00 0 585
Фракція ВО "Свобода" у Львівській міськраді вимагає від Президента України та Голови Верховної Ради України повернути незаконно приватизовані об'єкти, які були зумисно доведені до банкрутства новими власниками, у державну власність і власність трудових колективів. Про це 19 червня 2015 року заявив під час сесії міськради депутат-свободівець Богдан Галайко.

У тексті звернення зазначено:

"На розгляд українського парламенту вже вкотре подають законопроект, який дозволить передати у приватну власність стратегічні державні підприємства. Йдеться про проект закону №1567 про скорочення переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Вважаємо, що плани уряду приватизувати стратегічні підприємства не відповідають державним інтересам України. Наслідком такої огульної приватизації стане втрата контролю держави над прибутковими підприємствами, зменшення надходжень до державного бюджету, колосальне ослаблення економічної безпеки держави, подальше зубожіння найбідніших верств населення. Продавати прибуткові та стратегічні підприємства – це злочин. Особливо цинічним є те, що уряд планує це робити під час війни, коли ці активи за копійки буде передано наближеним до нинішньої влади олігархам.

Вимагаємо від чинної влади відмовитися від спроб приватизувати прибуткові державні підприємства та підприємства, що мають стратегічне значення для держави, організувати перевірку законності приватизації усіх великих підприємств (у яких середньооблікова кількість працівників перевищує 1 тис. осіб у рік або обсяг валового доходу від реалізації продукції в рік перевищує 50 млн. грн.) та повернути незаконно приватизовані об'єкти, які були умисно доведені до банкрутства новими власниками, у державну власність і власність трудових колективів".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обучение ландшафтному ...
Наступна новина: В Житомирській області хабар

КОМЕНТАРІ