Свободівці у Львівській міськраді вимагають законодавчо заборонити торгівлю землею сільськогосподарського призначення

Свободівці у Львівській міськраді вимагають законодавчо заборонити торгівлю землею сільськогосподарського призначення

20.06.15 11:44 0 639
Депутати-свободівці у Львівській міськраді звернулися до Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної ради України Володимира Гройсмана з вимогою законодавчо заборонити торгівлю землею сільськогосподарського призначення та не допустити запровадження вільного ринку купівлі-продажу землі, що загрожує втратою суверенітету та може завдати суттєвого удару по перспективах національної економіки. Відповідне звернення під час сесії 19 червня 2015 року озвучила депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Ірина Шалаковська.

Подаємо повний текст звернення:

"1 січня 2016 року спливає мораторій на купівлю-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності. Фактично, починаючи з 2016 року в Україні має бути запроваджений ринок землі. Запровадження ринку землі у формі ринку права власності, а не права оренди (зокрема, довгострокової з правом успадкування), несе в собі ризики вкрай негативного впливу на соціально-економічний стан українського села, продовольчу безпеку держави та перспективи швидкого росту української економіки за рахунок ефективного планування розвитку агропромислового комплексу України. Громадянин, якому продаж землі дозволить одноразово одержати порівняно невелику суму коштів за свій пай, при теперішньому зубожінні села за короткий час залишиться і без землі, і без грошей, а також втратить можливість одержувати від паю постійний пасивний дохід, який складає суттєву частку в сімейному або особистому бюджеті.

Торгівля землею сільськогосподарського призначення – це пряма загроза для її відчуження на користь олігархічного або іноземного капіталу та перетворення України на сировинну колонію, а українців – на безхатченків. Бо майже усі ті, хто працює на землі, купити її не зможуть. Тобто, землю куплять ті, хто на ній не працює. Таким чином, українські селяни і фермери опиняться в статусі наймитів "на нашій не своїй землі", а держава втратить вплив на внутрішній продовольчий ринок. Вимагаємо законодавчо заборонити торгівлю землею сільськогосподарського призначення та не допустити вільного ринку купівлі-продажу цього найважливішого ресурсу держави, що в протилежному випадку нестиме загрозу втрати суверенітету та завдасть суттєвого удару по національній економіці".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові вшанували ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ