Волинська область: співробітники ДСНС вдосконалювали навички щодо рятування людей на воді та ліквідації розливу нафтопродуктів (фото,відео)

Волинська область: співробітники ДСНС вдосконалювали навички щодо рятування людей на воді та ліквідації розливу нафтопродуктів (фото,відео)

20.06.15 13:03 0 669
18 червня у місті Луцьку на Теремнівській водоймі групою водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Волинській області спільно з представниками рибоохорони та органами місцевої влади проведено навчання для працівників підрозділів ДСНС Луцького гарнізону.

Учасники навчань ознайомилися з функціонуванням рятувального поста, розміщеного у прибережній зоні, та переконалися, що матроси-рятувальники забезпечені необхідним обладнанням для порятунку людей на воді та пройшли належну підготовку.

На першому етапі навчань водолази демонстрували різноманітні способи порятунку потопаючих. Зокрема, рятували умовного потерпілого за допомогою кінця Александрова, наближалися вплав без будь-яких підручних засобів, демонструючи спосіб транспортування людини до берега, а також переміщували імітованого потопельника на рятувальний човен та доправляли до берега.

Окрім того, водолази провели операцію з пошуку потопельників на дні водойми.

На наступному етапі навчань відбулося заняття з надання долікарської допомоги потопельникам. Оскільки основна передумова успішного надання допомоги при утопленні – це правильні, своєчасні та чіткі дії, учасники навчань детально розглянули усі етапи долікарської допомоги.

Під час завершального етапу навчань співробітники аварійно-рятувальної частини міста Луцька провели навчальні тренування зі знешкодження розлитих на поверхні водойми нафтопродуктів для мінімізації наслідків екологічної катастрофи.

Зокрема, рятувальники за допомогою спеціального обладнання розгорнули на водному плесі бонове загородження, локалізувавши пляму умовно розлитих нафтопродуктів, та за допомогою мотопомпи відкачали забруднену воду до спеціальної ємності.

«Тренування будуть проводитись і надалі для того, щоб вдосконалювати навички рятувальників під час нещасних випадків на воді та вміти оперативно та швидко ліквідувати наслідки екологічних аварій, а також мінімізувати наслідки шкідливого впливу на навколишнє середовище у випадку реальної надзвичайної ситуації», - наголосив начальник водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Волинській області Аркадій Малій.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: у Чемпіонаті України з ...

КОМЕНТАРІ