Микола Романюк взяв участь у форумі програми “Разом з Україною”

Микола Романюк взяв участь у форумі програми “Разом з Україною”

20.06.15 12:00 0 665
У конференц-залі СП ТОВ “Модерн-Експо” відбувся форум програми “Разом з Україною”. Участь у заході взяли народний депутат України Дмитро Лубінець, Луцький міський голова Микола Романюк, Волноваський міський голова Сергій Демченко, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, представники благодійних організацій тощо.

Розпочав захід виконавчий директор благодійного фонду “Волинь-2014” Володимир Кривович, який розповів про виникнення проекту “Разом з Україною. Гуманітарна допомога”. Він зазначив, що це - спільний українсько-польський проект. “Нині в Україні складна ситуація. Згідно офіційної інформації близько 900 тисяч осіб - переселенці. Допомога від держави, на жаль, не дуже велика. Люди, які змушені покинути свої домівки на Донбасі, мають багато проблем та потребують допомоги, зокрема, з житлом, працевлаштуванням, влаштуванням дітей у навчальні заклади”.

Голова Фонду “Фундація Духовної Культури Пограниччя” Стефан Батрух, більш детально розповів про мету програми “Разом з Україною. Гуманітарна допомога”. Він зазначив, що нині багато українців, які залишили свої домівки, потребують допомоги і ніхто не повинен бути байдужим до чужої біди. Стефан Батрух звернув увагу на забюрократизованість процедури надання гуманітарної допомоги. На його переконання, нинішня система сприяє корупційним проявам та зловживанням.

Голова Фонду “Фундація Духовної Культури Пограниччя” переконаний, що необхідно спростити процедуру для громадських організацій та благодійних фондів у питанні надання гуманітарної допомоги. У Польщі є багато бажаючих надати допомогу українським переселенцям, але через юридичні труднощі українського законодавства відмовляються від цього.

Стефан Батрух додав, що програма “Разом з Україною. Гуманітарна допомога” буде реалізовуватися на Сході України та передбачає надання гуманітарної допомоги для понад 400 сімей внутрішньо-переміщених громадян, закупівлю обладнання та медикаментів для десяти медичних центрів, надання психологічної підтримки та відпочинку 50 дітей у Польщі.

Реалізовуватимуть програму у червні-грудні 2015 року.

Виступив перед учасниками заходу Луцький міський голова Микола Романюк. Він подякував польському народу за допомогу, яку вони надають Україні. За його словами, Польща і Литва постійно підтримують нашу країну у ці непрості часи.

Микола Романюк зауважив, що у Луцьку зареєстровано більше 1100 переселенців. За його словами, міська влада надає допомогу у вирішенні їхніх питань. Він зазначив, що проблем із влаштуванням дітей у ДНЗ та школи нема. Також близько половини переселенців працевлаштовані. “Великою проблемою є питання забезпечення житлом. Допомоги, яку надає держава не вистачає на оренду житла, власні заощадження у людей уже завершуються. Тому необхідно вирішувати це питання на рівні держави”, - наголосив міський голова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі рятувальники ...

КОМЕНТАРІ