Волинська область: рятувальники дбають про безпеку в екосистемах

Волинська область: рятувальники дбають про безпеку в екосистемах

20.06.15 09:38 0 529
19 червня працівники Володимир-Волинського міськрайвідділу УДСНС України у Волинській області провели профілактичний рейд з метою навчання громадян, які відпочивали на території Слов’янського парку міста Володимир-Волинський, правил безпеки життєдіяльності у літній період.

Під час спілкування з громадянами рятувальники нагадували людям про необхідність дотримання правил безпеки в екосистемах.

Найменша необережність з вогнем у період підвищеної пожежонебезпеки може завдати чималої шкоди. Тож, за спекотної погоди найменша іскра здатна спопелити значні площі лісових насаджень. Відтак лісові масиви перестають функціонувати як екологічна система, гине усе живе, а негативні наслідки пожеж проявляються тривалий час. Як свідчить статистика, близько 98% лісових пожеж виникає через людську недбалість. А причини банальні: необережне поводження з вогнем, залишені напризволяще багаття, випалювання сухої трав'яної рослинності, а ще - сміття на сiльгоспугiддях, пустирях та уздовж доріг.

Тож рятувальники нагадували громадянам основні протипожежні вимоги під час відпочинку у лісах. Зокрема, закликали обирати спеціально облаштовані місця у рекреаційних зонах для розкладання багать та ретельно гасити вогнища, залишаючи місце дозвілля.

Водіїв застерегли не викидати непогашені недопалки цигарок на узбіччя, що межують з лісовими насадженнями – це ще один із факторів ризику.

Крім того, нагадали дітям молодшого віку про небезпеку розваг із сірниками.

Усім без винятку мешканцям міста рятувальники нагадували номер служби порятунку «101», а також вручали друковані матеріали з правил безпеки.

Подібні профілактичні заходи відбулися й у інших районах області, зокрема, на території Сокиричівської сільської ради Ківерцівського району.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ