У Волинській області вихованці пришкільного табору відвідали з екскурсією пожежно-рятувальний підрозділ

У Волинській області вихованці пришкільного табору відвідали з екскурсією пожежно-рятувальний підрозділ

20.06.15 09:07 0 561
19 червня на екскурсію до ДПРЧ-6 міста Ківерці Волинської області прибули вихованці пришкільного табору – учні молодших класів та вчителі ЗОШ №5 м. Ківерці. Школярі ознайомилися з усіма аспектами функціонування пожежно-рятувального підрозділу.

Найперше гостям продемонстрували роботу диспетчерської служби. Школярі спостерігали за тим, як відбувається отримання викликів про пожежу, та довідалися, яким чином диспетчер координує дії рятувальників безпосередньо на місці надзвичайної події. Співробітники ДСНС застерегли дітей від хибних викликів. Вони наголосили, що, займаючи телефонну лінію заради розваг, можна перешкодити своєчасному надходженню повідомлення про допомогу.

Після цього екскурсія перемістилася до гаража, де рятувальники коротко розповіли про особливості техніки, яка є на озброєнні підрозділу, і дозволили дітям приміряти бойове спорядження, що призначений захищати людину, яка у ньому працює, а також розповіли про особливості гасіння надскладних пожеж.

Крім того, працівники Ківерцівського РВ УДСНС пояснили дітям основні правила пожежної безпеки та наголосили, що нехтувати ними украй небезпечно. Малеча довідалася ще й про значні наслідки, до яких призводить нехтування правилами поведінки під час відпочинку на воді. Оскільки під час літніх канікул проблема безпечного перебування дітей на водоймах особливо актуальна, рятувальники закликали педагогів вкотре акцентувати увагу і дітей, і їхніх батьків до проблем безпеки.

Під час екскурсії рятувальники детально пояснили присутнім, як поводитися під час бойових дій, тимчасової евакуації, а вчителів поінформували ще й про найближчі укриття.

Уже на фасаді співробітники ДСНС продемонстрували гостям обладнання пожежного автомобіля та здійснили ліквідацію умовної пожежі. Серед дітей виявилося чимало охочих спробувати й власноруч подати воду на гасіння імітованого полум’я.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині міліція ...
Наступна новина: Через одну із найбільших ...

КОМЕНТАРІ