Рівненщина: громадські роботи - добра справа для громади та збереження грошей!

Рівненщина: громадські роботи - добра справа для громади та збереження грошей!

20.06.15 10:40 0 551
Кожного року організовує оплачувані громадські роботи на своїй території Бугаївська сільська рада Радивилівського району, адже тут переконані в їх корисності для громади. Цьому сприяє тісна співпраця з районним центром зайнятості.

Що може бути краще весни – зелені дерева, заквітчані сади, трава в своїй принаді й силі! Проте вся ця краса потребує людської праці та догляду. З року в рік із приходом весни, релігійних та державних свят в сільській місцевості виникає багато роботи. Це – благоустрій та озеленення території сільської ради, придорожніх смуг, впорядкування місць поховання та інші суспільно-корисні справи. Саме тому сільські ради організовують громадські роботи, до участі у яких залучають безробітних.

В 2015 році в Бугаївській сільській раді запланували залучити 17 безробітних. Нині великий обсяг роботи виконано з упорядкування кладовищ сіл Опарипси та Лев'ятин, придорожніх смуг, зроблено поточний ремонт дитсадка «Дивосвіт», адмінприміщення сільської ради, клубів сіл. Також очищені меліоративні канали, що дуже важливо для селян.

Ще за радянських часів на території сільської ради була створена меліоративна система «Слонівка», що осушувала землі для ведення сільського господарства. За браком коштів у державі ця меліоративна система, крім центральних каналів, була передана на баланс сільської ради. За відсутності нагляду за водоймами, меліоративні канали позаростали травою та чагарниками, з роками замулювались. Все це спричинило підняття рівня підземних вод та низку незручностей для населення, затоплення городів, підтоплення льохів.

Бугаївська сільська рада спільно з місцевим сільськогосподарським комунальним підприємством «Будремсервіс» та залученими безробітними в травні-червні проводять очищення меліоративних каналів. Завдання комунального підприємства – розчистка каналу, вирубка та порізка дерев, а безробітних – складання гілок та дров, упорядкування території каналу. Деревина діаметром від 10 см іде на дрова, а дрібна перебивається на щепу.

В народі кажуть: «Готуй сани влітку, а віз взимку». Із подорожчанням газу в сільській раді виникла необхідність переходу на більш економні види опалення. Тож були закуплені котли на тверде паливо. Вже другу зиму Бугаївська сільська рада буде опалювати приміщення адміністрації, дитсадка та бібліотеки заготовленим власним паливом, економлячи при цьому гроші громади.

Ось так громадські роботи не тільки сприяють чистоті довкілля та зайнятості населення, а й забезпечують селян можливістю спокійно вести сільське господарство – без збитків від затоплення полів. А ще завдяки громадським роботам є опалення закладів сільської ради: тепло і затишок дітям в дитсадку, читачам в бібліотеці, працівникам соціальної сфери. Загалом це все – велика економія коштів громади.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Закарпаття: воловецькі ...

КОМЕНТАРІ