Рівненщина: в

Рівненщина: в "Острозькій академії" говорили про легальну зайнятість

20.06.15 10:12 0 523
Профінформаційний семінар «Легальна зайнятість» провели 17 червня для спудеїв Національного університету «Острозька академія» фахівці відділу активної підтримки безробітних Острозького міськрайонного центру зайнятості. Захід відбувся в інформаційно-консультаційному центрі служби зайнятості, що діє в університеті.

Спілкуючись із спудеями (саме так називаються студенти «Острозької академії»), начальник відділу активної підтримки безробітних Світлана Ягодка наголосила, що легальна зайнятість – це запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту. При цьому фахівець зазначила, що чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним вигодам. «Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата (так звана «зарплата в конвертах») – явища, які, на жаль, міцно увійшли в наше життя та набули значних масштабів. Учасники заходу ознайомились з поняттям «легальна зайнятість», перевагами легального працевлаштування в Україні, особливостями працевлаштування за трудовим та цивільно-правовим договорами і за контрактом.

В активному спілкуванні молоді люди дійшли висновку, що неофіційне працевлаштування провокує багато ризиків. Зокрема, влаштовуючись на роботу неофіційно, працівник повинен чітко усвідомлювати: якщо зарплату виплачують «в конверті», то це означає, що роботодавець, швидше за все, не укладе трудовий договір, а також не здійснюватиме відрахування до Пенсійного фонду.

Після семінару студенти отримали індивідуальні консультації у працівників відділу активної підтримки безробітних.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Епідемічна ...
Наступна новина: У Львові до пришкільного ...

КОМЕНТАРІ