На Житомирщині міліція виявила три факти нелегального добування бурштину

На Житомирщині міліція виявила три факти нелегального добування бурштину

20.06.15 09:05 0 549
18 червня в Олевському районі Житомирщини правоохоронці задокументували три факти незаконного видобування буштину. На місцях копалень затримано 6 осіб, вилучено 3 автомобілі, 3 мотопомпи та інше обладнання. Триває з'ясування всіх обставин.

У лісовому масиві поблизу с. Майдан Копищанський рейдова група правоохоронців разом з іншими відповідальними службами виявили та припинили факт незаконного видобутку надр.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Олевського РВ УМВС. У ході першочергових заходів вилучено мотопомпу та пожежні рукава – пристосування, що використовуються для відкачування води з ґрунту під час роботи нелегальних копалень.

Уже за кілька годин ще одна рейдова група міліціонерів у лісовому масиві поблизу с. Обище зафіксувала відразу два факти нелегального видобутку. У першому випадку з місця події було вилучено два автомобілі, в другому – ще один транспортний засіб. Речовими доказами протиправної діяльності стали мотопомпи та десятки метрів водяних рукавів. У лісовому масиві було також затримано 6 осіб. Серед них жителі Київської і Рівненської областей.

Попередня правова кваліфікація подій – стаття 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Розпочато досудові розслідування, у рамках яких триває з'ясування всіх обставин.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі поблизу ...
Наступна новина: Школярі Чернівців ...

КОМЕНТАРІ