рятувальники провели лекцію для керівників навчальних закладів району та їх заступників

рятувальники провели лекцію для керівників навчальних закладів району та їх заступників

20.06.15 16:19 0 592
18 червня місцевими рятувальниками для керівників загальноосвітніх навчальних закладів та їх заступників проведено лекцію на тему «Вимоги пожежної безпеки до закладів системи освіти України». Метою даного заходу було ознайомлення директорів шкіл з основними вимогами пожежної безпеки, необхідність забезпечення та приведення у належний протипожежний стан навчальних закладів до початку нового навчального року. Невипадково лекцію провели саме для директорів шкіл та їх заступників, адже керівники цих закладів несуть пряму відповідальність за недотримання цих вимог. І відповідальність за їх порушення може бути як адміністративна, так і кримінальна. Дотримання правил пожежної безпеки в закладах освіти це без перебільшення дуже важливий напрям роботи до якого треба ставитися з відповідальністю та вимогливістю, адже пожежа в школі завжди дуже небезпечна, бо там може одночасно перебувати велика кількість учнів. А судячи з сумної статистики організація роботи по даному напрямку з боку керівництва навчальних закладів є недостатньою. При здійсненні перевірок відповідними наглядовими органами виявляються ряд недоліків. Щороку в нашій країні через різні порушення протипожежного режиму виникають пожежі в навчальних закладах. На щастя в останні роки на території Володимирецького району таких випадків не зареєстровано. Але це не повинно притупляти пильності. Потрібно старанно та своєчасно усувати виявлені порушення та недоліки, цим же виключити будь-яку можливість виникнення пожежі.

При проведенні даного заходу рятувальники звернули увагу присутніх на дотримання правил пожежної безпеки та порядку дій при виникненні пожежі. Особлива увага приділялась забезпеченню приміщень первинними засобами пожежогасіння, стану автоматичної пожежної сигналізації, протипожежного водопостачання, наявності вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій, інструкцій з питань пожежної безпеки, планів евакуації, виконанню та дотриманню вимог, норм та правил пожежної й техногенної безпеки на даних об’єктах.

«Потрібно зробити все можливе, аби життя наших дітей було безпечним. Варто пам’ятати, що безпека дитини – справа дорослих. І ставитися до цього потрібно серйозно.» - зазначив у свої доповіді начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області капітан служби цивільного захисту Андрій Муравинець.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: «Ефективна ...
Наступна новина: На Тернопіллі Василь ...

КОМЕНТАРІ