За касаційною скаргою прокуратури скасовано судові рішення,якими постановлено безпідставно стягнути з Рівненської ОДА 26,6 млн грн

За касаційною скаргою прокуратури скасовано судові рішення,якими постановлено безпідставно стягнути з Рівненської ОДА 26,6 млн грн

20.06.15 12:13 0 641
Погодившись із доводами прокуратури Рівненської області, викладені у касаційній скарзі, Вищий господарський суд України 11.06.2015 скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими постановлено безпідставно стягнути з управління охорони здоров?я Рівненської обласної державної адміністрації 26,6 млн грн на користь приватної структури за поставлене медичне обладнання.

Справу направлено на новий розгляд до господарського суду Рівненської області.

Прокуратура довела, що суди першої та апеляційної інстанцій ухвалили відповідні рішення за позовом приватної структури у порушення вимог низки статей Бюджетного, Податкового та Цивільного кодексів України. А також було проігноровано умови укладеної у 2012 році сторонами угоди, відповідно до яких управління охорони здоров?я Рівненської ОДА зобов'язалося сплатити 26,6 млн грн за поставлений медичний лінійний прискорювач лише після настання дати виникнення зобов?язань, а саме – дати надходження на банківський рахунок замовника бюджетних коштів.

У зв?язку з тим, що досі з Державного бюджету України кошти на погашення цієї заборгованості не надходили, та, враховуючи актуальність питання щодо попередження безпідставного стягнення бюджетних коштів, прокурори принципово відстоюватимуть інтереси громадян та держави, використовуючи для цього усі надані законом повноваження.

Довідково:

Бюджетним кодексом України передбачено, що будь-які зобов'язання та платежі з бюджету можуть здійснюватися лише за наявності відповідного бюджетного призначення. Відповідно до ст. 187 Податкового кодексу України, датою виникнення податкових зобов'язань у разі постачання товарів чи послуг з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата зарахування таких коштів на банківський рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов'язанням перед бюджетом.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У США художник роздрукує ...

КОМЕНТАРІ