У Рівненській області життя вирує в регіоні

У Рівненській області життя вирує в регіоні

20.06.15 16:48 0 855
– так вважає Ярослав Кашуба і підкреслює, що саме на місцях, в базових центрах зайнятості, відбувається безпосередній контакт з людьми і викристалізовуються шляхи вирішення проблемних питань. Водночас саме тут і формується імідж служби зайнятості, її необхідності для суспільства.

Під час робочої наради Голови Державної служби зайнятості Ярослава Кашуби з керівним активом обласного та базових центрів зайнятості Рівненщини, що відбулася 18 червня, була чітко окреслена тема якісного оновлення державної служби зайнятості, її модернізації та відповідального виконання завдань.

«Дуже важливо, – акцентував Ярослав Кашуба, – щоб на місцях розуміли, що який би хороший не був керівник на вищому рівні, але якщо в базових центрах послуги надаватимуть неякісно, то це зламає всю загальну роботу і найкращі починання служби зайнятості. Київ – це ідеологічне спрямування, прийняття рішень, а безпосередній контакт з людьми – це тут, в регіоні.»

Ярослав Кашуба зазначив, що 25 червня планується проведення міжнародної конференції, яка повинна дати потужний поштовх до втілення в життя нової концепції служби зайнятості. Широке представництво організацій праці багатьох країн, потужний обмін досвідом і масштабність заходу покликані вивести роботу служби зайнятості України на європейський рівень. Взято курс на модернізацію – і це повинно докорінно змінити імідж служби зайнятості і довести її суспільну необхідність.

Надважливе питання – наше нове обличчя, максимальна відкритість і наближеність до людей. Зокрема, потрібно наповнювати сучасним змістом послуги в інформаційно-консультаційних центрах. Вони повинні стати осередком ініціативи, різноманітних проектів і тем, які згуртовують навколо себе громадські і волонтерські організації.

Ярослав Кашуба наголосив, що потрібно бути в тісній взаємодії з роботодавцями і профспілками. У цьому контексті він відзначив системну співпрацю служби зайнятості Рівненщини. Зокрема, це активна позиція в питанні надання інформації про вакансії, в тому числі для демобілізованих, організація громадських робіт. Рівненська служба зайнятості робить свій внесок і в напрямі прогнозування ринку праці, адже є учасником проекту «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону». Нині вже завершується опитування роботодавців, яке проводять у базових центрах зайнятості в рамках проекту, спрямованого на поліпшення забезпечення підприємств кваліфікованими кадрами. Дослідження ініційоване недержавною громадською організацією «Волинський ресурсний центр» на замовлення управлінь освіти і науки Рівненської та Волинської облдержадміністрацій у рамках програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Роблячи акцент на важливості конструктивної взаємодії з роботодавцями, Ярослав Кашуба розповів про підписання угоди, яка започатковує спільну реалізацію проекту із створення Центрів підтвердження кваліфікації. Це дасть можливість людині, яка має певні професійні знання і навички, отримати відповідний підтверджуючий сертифікат, що значно збільшить її шанси на працевлаштування. «На наступний рік, – конкретизував Ярослав Кашуба, – готуємо ліцензійні документи для підтвердження професій кухаря, газозварювальника та охоронця.»

Звертаючись до учасників робочої наради, Ярослав Кашуба окреслив низку завдань, зокрема, стосовно створення трудових студентських загонів. Також Голова Служби наголосив на підтримці підприємницької ініціативи: «Україну врятує малий і середній бізнес. Тому служба зайнятості повинна бути структурою, яка дає людям поштовх до започаткування власної справи і підтримує їх. Півроку потрібно людині, щоб впевнитися у своїх силах, і в центрах зайнятості повинні допомагати їй на цьому шляху. Тому ми створюємо консалтингові центри як осередки всебічної допомоги підприємцям.»

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі Василь ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ