У Рівненській області виїзні акції - це ефективне інформування та зворотній зв'язок з шукачами роботи

У Рівненській області виїзні акції - це ефективне інформування та зворотній зв'язок з шукачами роботи

20.06.15 14:17 0 648
Виїзні акції з використанням мобільного центру професійної орієнтації провели фахівці Володимирецького районного центру зайнятості у селах Зелене та Красносілля. Такі заходи безпосереднього спілкування з молоддю на місцях особливо ефективні для допомоги у професійному самовизначенні молоді, формуванні усвідомленого підходу до вибору подальшого трудового шляху.

Загалом у виїзних акціях взяло участь майже 80 осіб, яким розповіли про послуги служби зайнятості, ринок праці, переваги легального працевлаштування та соціальні ризики роботи «у тіні».

Молодим людям презентували Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та його ресурсний центр інформаційно-комунікаційних технологій. Кращому сприйняттю інформації допомогли слайди та аудіоролики. Також транслювалися відеоролики про світ професій.

Особам старше 45 років фахівці служби зайнятості роз'яснили можливість отримання ваучера на здобуття нової професії чи спеціальності, що значно підвищує їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Місцеву молодь зацікавили семінари «Молодь на ринку праці» та «Техніка пошуку роботи». Це розширило знання учнів про різноманітний світ професій, підвищило мотивацію до пошукової творчої діяльності з питань вибору професії та ознайомлення з основними джерелами інформації про вакансії.

Завершальним етапом стало надання індивідуальних консультацій з питань вибору професій, техніки пошуку роботи та професійного навчання.

Такі заходи у селах району триватимуть, адже це дозволяє донести оперативну інформацію до сільських жителів, відповісти на їхні запитання, встановити ефективний зворотній зв'язок із шукачами роботи та учнівською молоддю.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вихідних під Києвом ...
Наступна новина: Головний лікар обласної ...

КОМЕНТАРІ