На Тернопіллі в Бучацькому районі представники влади та громади погоджували питання реформи

На Тернопіллі в Бучацькому районі представники влади та громади погоджували питання реформи

20.06.15 10:11 0 560
Відповідно до графіку консультацій з громадськістю з питань об'єднання територіальних громад Тернопільської області 19 червня в Бучацькому районі пройшли зустрічі представників громад з виконувачем обов'язків голови облдержадміністрації Іваном Бабійчуком та керуючим справами виконавчого комітету обласної ради Ігорем Дулебою.

В консультаціях взяли участь голова райдержадміністрації Віталій Фреяк, голова районної ради Олег Михайлів, голови місцевих рад, депутати, активісти громад. Відповідно до перспективного плану формування територіальних громад, зустрічі пройшли в двох центрах – в місті Бучач та селищі Золотий Потік. Під час проведення консультацій учасниками заходу дано роз'яснень основних принципів адміністративно-територіальної реформи в Україні. Зокрема, керуючий справами виконавчого комітету обласної ради Ігор Дулеба зазначив, що тільки після проведення консультацій та широкого обговорення реформи, отримання відповідних протоколів від громад, обласна рада буде приймати рішення щодо кінцевого варіанту поділу на громади в області.

Також було акцентовано увагу на одному із важливих критеріїв - це добровільність в рішенні громади об'єднатись. Виконувач обов'язків голови облдержадміністрації Іван Бабійчук звернув увагу учасників заходу на актуальності реформування та позиції влади в Україні щодо необхідності розширення повноважень територіальних громад. Зокрема, керівник проінформував про процес роботи над формуванням проекту перспективного плану територіальних громад області, зазначивши, що робоча група у своїй діяльності керувалася методикою формування спроможних територіальних громад, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 8.04.2015 року №214.

Впродовж зустрічі відбувся діалог з представниками громад, депутатами, головами місцевих рад та жителями району. Присутніх цікавило: чи приведе механічне укрупнення територій громад до їхньої самодостатності без економічного розвитку територій? Однією з умов об'єднання є якість та доступність публічних послуг, які не можуть бути нижчими, ніж до об'єднання. Чи це наблизить владу і соціально-управлінські послуги до людей, в села, чи навпаки віддалить їх? Чи прораховані економічні та моральні збитки, які зазнає родина в результаті переоформлення безлічі життєво-важливих документів?

В ході обговорення визначено провести більш детальне роз'яснень основних принципів адміністративно-територіальної реформи в громадах місцевих рад та остаточно визначитись з пропозиціями до проекту перспективного плану територіальних громад області та подати на розгляд обласної влади.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Газета «День» оголошує ...
Наступна новина: Чернівці: Епідемічна ...

КОМЕНТАРІ